Recent comments

Friss Hírek

Egy újabb lépés a Scudetto felé

A Palermo elleni győzelmet követően, a Juventus mestere, Massimiliano Allegri csapata érettségét emelte ki, s természetesen már szót ejtett a Borussia Dortmund elleni szerdai Bajnokok Ligája összecsapásról is.


"Nem volt egyszerű mérkőzés. azonban a srácok megmutatták az érettségüket, ahogy szinte semmit sem engedtek a Palermónak." - nyilatkozta Allegri a Sky Sport Italiának.

"Azt követően, hogy megszereztük a vezetést, jobban tudtunk volna, s jobban is kellett volna teljesítenünk, azonban érezhető volt a fáradtság. Újabb győzelemmel tettünk lépést a Scudetto felé."

A győztes találatot a csereként beálló Álvaro Morata szerezte egy tetszetős lövéssel, azonban Allegri mégsem volt teljességgel elégedett.

"Fantasztikus gól volt, az egyetlen olyan esetből, amikor a belső védőiket támadta. Dortmundban még taktikusabbnak és agresszívabbnak kell lennünk.

Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, azonban jó esélyünk van arra, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe.

Stafano Sturaro bokája rossz állapotban van, s majd meglátjuk, hogy Andrea Pirlo visszatérhet-e. Andrea Barzagli egy kicsit elfáradt a végére, azonban ez érthető nyolc hónap kihagyás után. Nagyon örülünk a visszatérésének.

Talán négy védővel játszunk majd Dortmundban, de az is lehetséges, hogy hárommal. Ismerjük a Borussia erősségeit, de ez egy olyan meccs lesz, amelyen legalább egy, de talán két gólt is szereznünk kell. Ehhez nagy egyensúlyra van szükség, hogy fejben ott legyünk a mérkőzésen, s egy kis szerencse is kell. Rendelkezünk a megfelelő önbizalommal, hogy szembenézzünk ezzel az erőpróbával, látva, hogy milyen messzire jutottunk a Serie A-ban. Kedd este fogom kiválasztani a kezdő tizenegyet."

Jelen pillanatban a Juventus tizennégy pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát, s nyugodtan várhatja a Roma Sampdoria elleni vendégjátékának végeredményét. Vajon már most eldőlt volna a bajnoki cím sorsa?

"A realitásokat kell néznünk ebben a helyzetben. Legalább hat győzelemre és néhány döntetlenre van még szükségünk. Ez fontos lépés volt, ismét kapott gól nélkül, mivel az elmúlt hat mérkőzésen mindig betalált az ellenfél, s elmondtam, hogy szeretem az 1:0-ás eredményeket.

Barzagli visszatérése fontos, míg Paolo de Ceglie és Sturaro is jó teljesítményt nyújtott az első mérkőzésükön. Minden adott ahhoz, hogy sikerrel vegyük a szerdai mérkőzést Dortmundban, s győzelmekkel folytassuk a Serie A-ban.

Mindig is azt mondtam, hogy a cserék döntőek. A szezonnak ebben a szakaszában, mikor a játékosok elfáradnak, s az utolsó húsz percben az iram alábbhagy, ilyenkor fontos igazán, hogy gyors játékosokat küldjünk a pályára, akik megváltoztathatják a mérkőzést.

Ebben az szakaszban a cserék szinte még fontosabbak, mint azok, akik kezdőként lépnek pályára."

forrás: juventuz.blog.hu