Recent comments

Friss Hírek

Agnelli az olasz labdarúgás vezetőit kritizálta

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli az olasz labdarúgás vezetőit kritizálta, s rosszallását fejezte ki a Manchester City és a Paris Saint-Germain által alkalmazott pénzügyi doppinggal szemben, amely ellentétes a pénzügyi fair play alapelveivel.


"Nem vagyok az olasz labdarúgás ellenzékének a vezetője, mivel nincsen kormányunk." - nyilatkozta Agnelli a Die Zeit munkatársának a németországi Bajnokok Ligája visszavágó előtt.

"Semmi sem történik az elnökök találkozója nélkül. Az olasz liga önmagában gyenge, mivel nincsen hatalma, s még saját vezetése sincsen. Ez egy kevéssé átlátható helyzetet teremt, például a közvetítési jogok ügyében, s érdekellentéteket okoz.

Változtatnunk kell az elképzeléseinken és a viselkedésünkön. Kevés kivételtől eltekintve, az elnökök mind hatvan-hetven évesek, s nagyon kevesen járnak a negyvenes éveikben."

Agnelli kitért a Parma anyagi összeomlására is, hiszen az olasz ligának mentőcsomaggal kellett biztosítania, hogy az egykor szebb napokat megélt klub pályára lép a bajnokság hátralevő fordulóiban.

"Az a tény, hogy egy klub idáig juthat, az olasz labdarúgás rossz vezetésének következménye. Nem aggaszt, hogy az emberek Olaszországban mit gondolnak az országról, az viszont aggaszt, hogy külföldön mit gondolnak rólunk. 

Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az elöregedett stadionok jelentik a krízis egyik gyökerét. A mi generációnk feladata, hogy egy egy jobb országot, s másfajta labdarúgást hagyományozzon a gyerekeire, olyat, amely jobb és átláthatóbb. 

Kétségkívül különböző vagyok a többi klubelnöktől. Az én meglátásom szerint, a vezetésnek olyannak kellene lennie, mint a Premier League-ben, olyan emberekkel, akik előrelendítik a bajnokságot egy a labdarúgásunk fejlesztésére és népszerűsítésére vonatkozó stratégia segítségével.

A Roma elnökében, James Palottában szövetségesre leltünk. Szívesen látok-e újabb külföldi befektetőket? Nem érdekel, hogy a befektetés honnan érkezik, azonban biztosíthatom arról, hogy a Juve olasz marad."

A Juventus külföldi megítélésének nem tett jót a 2006-ban kirobbant Calciopoli-botrány, amelynek következményeként a klubtól elvettek két bajnoki címet, a csapatot pedig száműzték a második vonalba. 

"Nem helyes azt mondani, hogy helyreállítottuk a becsületünket. Elfogadtuk a sportbíróság ítéletét, azonban azt egy hónap leforgása alatt hozták, amely után újabb információk kerültek napvilágra, s ezeket nem vették figyelembe.

Három évvel ezelőtt benyújtottunk egy keresetet a bevételkiesés miatt keletkezett 443 millió eurós kárról. Várjuk a tárgyalást."

Agnelli élesen bírálta az európai labdarúgás külföldi tőke által a semmiből meggazdagodott klubjait is, amelyek rendszeresen megsértik a pénzügyi fair play alapelveit.

"Jelen pillanatban négy olyan klub van, amelyek bevétel szempontjából összehasonlíthatatlanok: a Real Madrid, a Manchester United, a Bayern München és a Barcelona. Őket követi a PSG és a Manchester City, amelyek azonban a pénzügyi dopping eszközével működnek. Ha ezt a két klubot kivesszük a listából, a Juventus a nyolcadik helyre lép elő. Az a célom, hogy három-négy éven belül feljöjjünk az ötödik pozícióba."

A Juventus természetesen szeretne a Bajnokok Ligájában is meghatározóvá válni, s ennek érdekében az első fontos lépést a Borussia Dortmund elleni nyolcaddöntő visszavágóján teheti meg a zebramezes együttes.

"Mi a Juventus vagyunk. Minden mérkőzésen győznünk kell."

forrás: juventuz.blog.hu