Recent comments

Friss Hírek

Maradnának a Giuseppe Meazzában

Az utóbbi időben egyre nő azon olasz klubok száma, akikről kiderül, hogy az elkövetkező 5 évben stadionfejlesztési projektbe kezdenek. 


Mostanában ugye leginkább az AC Milan új stadionterve körül pörögnek a hírek, de lehetett már arról is hallani, hogy az AS Roma is új otthonba akar költözni. 

A nagy stadion projekteknek ez adja az egyik felét. A másik oldalon pedig állnak azok, akik maradnak/maradnának a régi otthonukban, egy megfelelő tatarozás elvégzése után. Utóbbiaknál lásd a Napolit, az Udinesét és úgy tűnik, hogy az Intert is.

Miután kiderült, hogy a tervek szerint a piros-fekete milánói csapat a 2018-2019-es szezont már új otthonában kezdené, az Inter vezetői nem ültek a babérjaikon. Ma reggel ugyanis – a Gazzetta dello Sport szerint – előzetes beszélgetés kezdődött a fekete-kékek és a város vezetősége között a 2018 utáni lehetőségekről. Jelenleg ugyebár úgy néz ki a helyzet, hogy a két klub – fejenként – évi 4,1 millió euróért bérli a várostól a létesítményt. A Milan távozása után viszont vagy egyedül csengeti ki ezt az összeget az Inter, vagy új szerződést kötnek – mint egyetlen felhasználó – a stadion bérlése kapcsán. Valószínűleg az utóbbi opció lenne a befutó – jelen pillanatban, de ez a jövőben még változhat -, és valószínűleg ezért kezdte már most puhítani a várost a maradni kívánó klub.

Az Inter elnöke, Erick Thohir azonban nem csak a bérleti díjról akar tárgyalni, hanem jelentős átalakításokat is véghez vinne – ehhez pedig a város beleegyezése is kell. Ennek leglátványosabb eleme az lenne, hogy a felső karéjt lebontanák, ami azt jelentené, hogy a mostani kb. 80 ezres befogadóképesség kb. 56 ezresre csökkenne. 

Az alapvető, évek óta halasztgatott felújítás ugyanakkor már idén elkezdődik, mivel a Giuseppe Meazza fog otthont adni a 2016-os BL finálénak.

forrás: azzurri.co.hu