Recent comments

Friss Hírek

Egy euróért adják-veszik a csőd szélén táncoló klubot

Ismét tulajdonosváltás történt az óriási adósságokkal küzdő Parmánál, amely újabb élet-halál meccset vív szerdán. 

Óriási nagy problémák vannak továbbra is a nagy múltú Parma együttesénél. 
A financiális gondok nemrég ütköztek ki, amikor is nyilvánosságra került, hogy a klubnak hatalmas adósságai vannak, ezért a játékosoknak sem tudnak fizetni. A gondok súlyosságát jelzi, hogy a legnagyobb név, Antonio Cassano január végén felbontotta szerződését, így szabadon igazolhatóvá vált. A balhés támadó akkor elmondta, hiába volt tulajdonosváltás, hiába voltak ígéretek, fizetést nem kaptak.

A kétszeres UEFA-kupa-győztes csapatot december végén vette meg az albán olajmágnás, Rezart Taci, de az üzletember már tovább is adta hétfőn a klubot a Mapi Group elnevezésű szlovén-olasz cégcsoportnak.
"Egy euróért adtuk el a klubot, pontosan annyiért, amennyiért vettük is. A probléma továbbra is ugyanaz, az óriási adósság" - nyilatkozta Taci egyik embere.

A klubnak jelenleg február 16-áig van ideje kifizetni a játékosok elmaradt bérét, amelyre a jelek szerint vajmi kevés esély mutatkozik. "Versenyt futunk az idővel, hogy be tudjuk tartani ígéretünket 16-ára. Nem lesz könnyű, de meg kell próbálnunk. Muszáj, hogy sikerüljön. Az első és legfontosabb dolog, hogy felállítsunk egy új vezetőséget, amilyen hamar lehet" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Giampietro Manenti, az új tulajdonos.

A Parma tehát hatalmas krízisben van. Ha a gondok nem oldódnak meg néhány napon belül, nagy kérdés, hogy milyen játékosokkal állnak ki a jövő heti, Udinese elleni találkozóra. De addig is még két találkozó vár rájuk, hiszen a hétvégén havazás miatt elmaradt meccset a Chievo ellen szerda este pótolják, míg vasárnap délután Rómába látogatnak.
forrás: hatharom.com