Recent comments

Friss Hírek

Conte lefújta a tervezett összetartást

Az olasz labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Antonio . 


Az októberi Albánia elleni karcsún megnyert Európa bajnoki selejtező után Conte hangot adott azon problémájának, hogy a Serie A-s klubok nem igazán támogatják a munkáját.

A Juventus korábbi sikeres vezetőedzője szerint a válogatottba meghívott játékosok számára szükséges lenne, hogy ne csak a mérkőzések előtti pár napban találkozhassanak. 

A számunkra már oly’ nagyon ismert összetartások azért fontosak Conte szerint, mert így elkerülhető lenne a tavalyi világbajnokságon mutatott kiábrándítóan katasztrófális játék. Ezért még októberben úgy tervezte a szövetségi kapitány, hogy az első ilyen jellegű találkozásra egy 3 napos edzőtábor keretében kerüljön sor, február 9-11. között.

Mivel ezt az edzőtábort hivatalosan nem ismerte el a FIFA, így a klubokat nem éri semmilyen szankció, ha nem engedik el a játékosaikat. A legmeglepőbb talán az, hogy pont korábbi klubja, a Juventus már a kezdetektől fogva kijelentette, hogy nem fogja elengedni a behívott válogatott játékosait. Mára már a Serie A-s klubok nagyrésze szintén a regnáló bajnok álláspontjára helyezkedett, így Conte úgy látta jónak, ha hagyja is az egészet.

Legalábbis egyelőre, mert Conte és Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke további tárgyalásokat akar folytatni a klubokkal, hogy ismerjék föl az összetartások jelentőségét az egész olasz labdarúgás számára.

forrás: azzurri.co.hu