Recent comments

Friss Hírek

Mancinit kilőtték a kispadról, az Inter legyőzte a Genoát

Az Internazionale 3–1-es győzelmet aratott hazai pályán a Genoa ellen a labdarúgó Serie A 18. fordulójában, így visszakerült az első tíz közé.


Az Inter új igazolásai közül Lukas Podolski a kezdőbe került, Xherdan Shaqiri a kispadról nézte a társakat – a régiek közül a Cagliari csábította, a héten Mauro Icardival csúnyán összekapó Pablo Osvaldo pedig a lelátóról. Osvaldo ásítozott is egy kicsit, pedig a kezdés egyáltalán nem volt rossz: a milánóiak részéről Icardi, a genovaiaktól Luca Antonelli hagyott ki helyzetet – bár mondhatjuk úgy is, hogy a két kapus volt a helyén.
A 12. percben aztán megszerezte a vezetést az Inter: Gary Medel ívelt a nagyon rosszul lesre állító védők között egyedül maradó Icardihoz, aki gyönyörűen, akrobatikus mozdulattal lőtt kapura. Mattia Perin maga elé ütötte a labdát, balszerencséjére pont érkezett Rodrigo Palacio, aki ki is használta a tiszta ziccert (1–0). A Genoa nem kezdett rosszul, de a gólt követően elvesztette a fonalat, az Inter pedig teljesen irányítása alá tudta vonni a meccset.

Ennek az eredménye a 39. percben újabb gól lett, egy bal oldali szögletet követően Icardi fejelt a hálóba, Perin mellényúlt a labdának (2–0). Ez volt Icardi tizedik bajnoki gólja a szezonban.

A fordulást követően a Genoa azért jelezte, hogy nem csak statisztálni jött, és egy tízperces rohammal kapu elé szögezte az Intert, ám csak helyzetekig jutott. Falque szép lövését Handanovic tolta ki a jobb alsó sarok elől, majd Maxime Lestienne remek kísérletét a léc mentette a kapus helyett.

Roberto Mancini egyre idegesebben irányította játékosait, aztán jobb kedvre derült, miután saját játékosa, Marco Andreolli véletlenül irdatlan erővel fejbe lőtte, „megfektetve” ezzel a mestert, általános derültséget okozva pályán és lelátón.

A becsülettel próbálkozó Genoa lendülete a hajrára alábbhagyott, de így is szépíteni tudott: a 85. percben a csereként épp, hogy beállt Tino Costa lövése kijött Handanovicról, Armando Izzo pedig a kapuba vágta a kipattanót (2–1). 

A válasz egyből jött, Nemanja Vidics előbb kiharcolt egy szögletet, majd a hálóba csúsztatta a labdát, eldöntve ezzel a mérkőzést (3–1).

Internazionale–Genoa 3–1 (Palacio 12., Icardi 39., Vidics 88., ill. Izzo 85.)


forrás: NSO