Recent comments

Friss Hírek

MILAN: A Chievo ellen győzni kéne végre!

A Milan szombat este a Chievót fogadja a San Siróban a Serie A 6. fordulójában.


A Milan a tabella 6. helyén áll 8 ponttal, a mérleg 2 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség iletve 11 rúgott és 9 kapott gól. A rossoneri az utóbbi 3 bajnoki meccséből egyet elveszített (Milan-Juventus 0-1) és kétszer döntetlen született (Cesena-Milan 1-1, Empoli-Milan 2-2).

A csapat házi góllövőlistáját Jeremy Menez és Keisuke Honda vezeti 3 góllal, majd Nigel De Jong, Sulley Muntari, Giacomo Bonaventura, Fernando Torres és Adil Rami következik 1 találattal.

A lombard együttes hazai pályán 2 bajnoki mérkőzést játszott, a mérleg 1 győzelem és 1 vereség. Idegenben 3 meccsen 1 győzelem és 2 döntetlen az állás.

Filippo Inzaghi, a csapat vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. A keretben nem szerepel Diego López, Riccardo Montolivo, Riccardo Saponara, Marco Van Ginkel és Hachim Mastour neve. Cristian Zapata eltiltott. Jó hír, hogy Jeremy Menez sérülése nem súlyos, így ott van a keretben.

A MILAN KERETE: Abbiati, Agazzi, Gori – Abate, Albertazzi, Alex, Armero, Bonera, De Sciglio, Mexés, Rami, Zaccardo – Essien, De Jong, Muntari, Poli, Bonaventura – El Shaarawy, Honda, Menez, Niang, Pazzini, Torres.

A Chievo a bajnokságban a 15. helyen áll 4 ponttal, a mérleg 1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség illetve 5-7-es gólarány. A veronai székhelyű csapat előző 3 bajnoki meccséből kettőt elveszített (Sampdoria-Chievo 2-1, Chievo-Parma 2-3) és egyszer döntetlent játszott (Chievo-Empoli 1-1).
 
A Chievo legeredményesebb játékosa Alberto Paloschi 2 találattal. Mariano Izco, Maxi López és Riccardo Meggiorini pedig 1 gólos.

Az olasz klub hazai környezetben 3 mérkőzést játszott, 1 döntetlen és 2 vereség az állás. Idegenben pedig 1 győzelem és 1 vereség a mérleg.

Eugenio Corini, a Chievo vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

A CHIEVO KERETE: Bardi, Seculin, Bizzarri – Cesar, Frey, Dainelli, Sardo, Edimar, Biraghi, Zukanovic – Cofie, Hetemaj, Radovanovic, Mangani, Bellomo, Birsa, Kupisz – Lazarevic, Pellissier, Meggiorini, Maxi Lopez, Paloschi

A két csapat története során összesen 26 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 19 Milan és 2 Chievo győzelem, valamint 5 döntetlen. Ezeken a meccseken a rossoneri 50 gólt rúgott és 18 gólt kapott.

A két klub legutóbb márciusban találkozott egymással: a Milan a San Siróban Balotelli góljával és Kaká duplájával 3-0-ra legyőzte a Chievót. (Abbiati – Zaccardo, Bonera, Rami, Emanuelson – De Jong, Muntari – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli).

A Chievo legutóbb 2005 decemberében tudta legyőzni a Milant, akkor 2-1 lett az eredmény.


A találkozót Paolo Silvio Mazzoleni vezeti. 

A 40 éves játékvezető már több mint 10 éve vezet első osztályú mérkőzéseket, összesen 121 meccsen tevékenykedett. A Milannak 15 találkozón fújt (6 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség.), míg a Chievónak 18 meccset vezetett (7 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség).

A várható kezdőcsapatok a gazzetta.it szerint:

MILAN: Abbiati – Abate, Alex, Rami, De Sciglio – Poli, De Jong, Bonaventura – Honda, Torres, Ménez.

CHIEVO: Bardi – Frey, Dainelli, Cesar, Biraghi – Radovanovic, Cofie, Hetemaj – Birsa, Paloschi, Lazarevic.

forrás: acmilan.hu