Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Tudtam, hogy lesznek nehézségeink

Massimiliano Allegri a Juventus 1-1-es szombati eredménye után úgy nyilatkozott, hogy nem lepték meg a történtek, ám a csapat nem veszít magabiztosságából.


„Tudtam, hogy lesznek nehézségeink a mérkőzés során, különösen mivel olyan sok játékosunk a válogatottnál szerepelt egész héten. A Sassuolo rossz sorozatot követően kezdte a meccset annak ellenére, hogy jó teljesítményt nyújtottak a pályán.” - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia stábjának.

„Gondokat okoztak számunkra, nem volt túl sok kapura lövésünk, és így sokszor kontratámadást vezethettek ellenünk. A kapunkhoz szorítottak minket, és kockázatos helyzetekbe kényszerítettek, még ha Consigli néhányszor megmentette csapatát. Jobban kellett volna teljesítenünk.”


Miután az eredmény 1-1-re alakult, Massimiliano Allegri 4-3-3-as felállásra váltott a mérkőzés záró fázisában.

„Módosítottunk a taktikai rendszerünkön a második félidőben, és volt egy kis zavarodottság. Technikai szempontból jobban is teljesíthettünk volna, és megszerezhettük volna a győzelmet anélkül, hogy nagyszerű játékot mutatunk. Azonban a győzelemre törekedve a kockázatok között szerepel a nulla ponttal való hazatérés is.

El kell fogadnunk a döntetlent, figyelembe véve a látott teljesítményt és azokat a dolgokat, amik nem működtek ma este.

Fernando Llorente hátproblémákkal küzd, és próbáltam változtatni a támadó szekción, a szélsőket is a beküldeni a tizenhatosba. Volt néhány helyzetünk, nem döntöttük el a meccset, és így döntetlen lett a vége.

A Sassuolo elismerést érdemel, amiért más játékra kényszerített minket, és megnehezítette az életünk. A meccs elején voltak gondjaink, aztán átvettük az irányítást, azonban végül nem lőttünk eleget kapura, még távolról sem.”

Sebastian Giovinco pályára lépett az utolsó néhány percben, ám ekkor már nem tudott sokat változtatni a mérkőzés ritmusán.

„Sebastian Giovinco jól teljesített a pályán. 

Azért vártam a beállításával, mivel Fernando Llorente lecserélésével Carlos Tévez volt a középcsatár, és túl sok kontratámadást vezettek ellenünk. Akkor Kingsley Coman gyorsaságára volt szüksége a csapatnak.”

A szombat esti eredmény azt jelenti, hogy a Juventus már nem száz százalékos a bajnokságban, és a szombaton a pályát győztesként elhagyó AS Roma már csak egy ponttal van lemaradva a táblázat éllovasától.

„Továbbra is első helyen vagyunk, és a Sassuolo elleni döntetlen semmin se változtat. A Serie A-ban a jó eredményekhez következetesség kell, így ha minden hét meccsből hatot megnyerünk, és egyet döntetlenre hozunk, megnyerjük a bajnokságot!” - zárta nyilatkozatát némi elégedettséggel Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu