Recent comments

Friss Hírek

A Juve nem tudott nyerni a Sassuolo otthonában

A Serie A 7. fordulójában a bajnoki címvédő Juventus 1–1-es döntetlent játszott a Sassuolo ellen idegenben, így egyetlen pontra csökkent az előnye az őt üldöző Roma előtt a tabella élén.  


Remekül kezdett a tabella utolsó helyén tanyázó Sassuolo, hiszen meglepetésre a 13. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést: Simone Zaza első kísérletét Leonardo Bonucci blokkolta, majd a védőnek sikerült Alessandro Longhi elé tisztáznia a labdát, ami jött is vissza azonnal, és Zazának sikerült olyan jól beleérnie ebbe a kísérletbe, hogy a labda a jobb felső sarokban kötött ki. 1–0

Nem tarthatott azonban sokáig a vendéglátók öröme, hat perccel kés őbb Carlos Tévez passzát Paulg Pogba tekerte bámulatos mozdulattal a kapu bal oldalába 16 méterről (1–1). A Sassuolo nagyon harapós kedvében volt, de a Juve is felvette a kesztyűt, nem egy nagyon parázs párharcot hozott az első játékrész. Az a játékrész, amelyben végül nem esett több gól, ebben pedig hatalmas szerepe volt Andrea Consigli-nek, aki több hatalmas bravúrt bemutatva őrizte meg a kapuját további góloktól.

A második játékrész első fele korántsem tartogatott magában annyi izgalmat, mint az első félidő hasonló szakasza, sokkal jobban koncentráltak a védekezésre a csapatok. Massimiliano Allegri érezte is, hogy valahogyan ki kell mozdítania a mérkőzést a medréből, ezért a 60. percben Patrice Evra helyére behozta Claudio Marchisiót.

Sokáig azonban ez sem hozott igazi áttörést, a szintén csereként beálló Kingsley Coman előtt a 72. percben alakult ki remek lövőhelyzet, de 11 méterről nem tudta eltalálni a kaput estében. Több gól végül nem született, piros lap viszont igen: a találkozó játékvezetője a 96. percben Simone Padoinnak mutatta fel a kártyát, aki akkor már lecserélve álldogált a kispad mellett...

Sassuolo–Juventus 1–1 (Zaza 13., ill. Pogba 19.) 

forrás: NSO