Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Csak magunkat okolhatjuk

Massimiliano Allegri az athéni vesztes csatát követően megvédte Andrea Pirlót, majd a kedélyeket próbálta nyugtatni azzal, hogy a Juventusnak nagyon jó esélye van a továbbjutásra a csoportból.

 
„Másképp képzeltem el ezt a meccset, főleg ami az első félidőt illeti.” - nyilatkozta a tréner a Sport Mediaset képviselőjének az újabb BL-vereség után.

„Taktikailag gyengék voltunk, nem mozogtunk eleget, és az ellenfélnek megengedtünk három-négy ellentámadást, és pontosan ezt akarta elérni az Olimpiakosz.

A második félidőben túl sok gólhelyzetet elpocsékoltunk. Rossz szájízzel távozunk és rossz eredménnyel. Főleg az első félidő miatt bánkódhatunk, azonban a véleményem változatlan, továbbra is nagyon jó esélyünk van a továbbjutásra.”

A csoportbeli helyzet azonban nem egyszerű, mivel az Atlético Madrid és az Olimpiakos hat ponttal vezeti a négyest, a Juve és a Malmö pedig három-három ponttal rendelkezik.

„Véleményem szerint sok ki nem kényszerített hibánk volt az első félidőben, és nem tartottuk irányításunk alatt a meccset. Az Olimpiakosz nagyon hatékonyan letámadott minket, és tulajdonképpen az idő múlásával ez egyre vesztett erejéből.


Túlságosan mélyen helyezkedtünk el, és a csapatrészek között túl nagy volt a távolság az első félidőben, csak magunkat okolhatjuk, hogy ilyen játékot nyújtottunk.”

Nagy csalódást okozott Andrea Pirlo, aki többször eladta a labdát, és a végül gólt eredményező helyzetre is egy ilyen labdavesztés után került sor.


„Nem aggódok, mivel Andrea hosszú ideig sérült volt, és egyszerűen jobb erőnlétre kell szert tennie. Azért állítottam fel a kezdőcsapatot vele, mert szükségünk volt valakire a védők előtt, aki képes volt lelassítani a játékot, valamint képes megtartani a labdát az Olimpiakosz letámadásai alatt.

Biztos vagyok benne, hogy idővel és erőnléti edzések révén Andrea ismét visszatér arra a szintre, amit megszoktunk tőle.


Álvaro Morata bizonyította úgy az első, mint a második félidőben, hogy kiváló minőségű játékos.”


Massimiliano Allegri az utolsó negyedórában 4-2-3-1-es rendszerre váltott, de nem lehet, hogy a Juventusnak a kezdetektől ezzel a rendszerrel kellett volna próbálkoznia Európában?

„Ma este az volt a cél, hogy a labdát elöl tartsuk, azonban ehhez össze kellett volna tömörülnünk, és ma középpályán számos területet szabadon hagytunk, túlságosan széthúzódtunk.” - zárta az interjút a vereség fő okának meghatározásával Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu