Recent comments

Friss Hírek

De Jong fejese nem ért győzelmet a Fiorentina ellen

A Serie A 8. fordulójában a Milan hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Fiorentinával. 


Meglehetősen eseménytelenül alakult a találkozó első félidejének első fele. Aztán a hazaiak első szöglete máris eredményt hozott – a 25. percben megszerezte a vezetést a Milan. 

A bal oldali szögletet követően Cristián Zapata volt harcos, s fejelte vissza a labdát középre két Fiorentina-játékos mellett, majd középen szintén a vendég futballisták „védelme" között volt határozott egy Milan-futballista. Nevezetesen Nigel de Jong ugrott, s fejelt hét méterről a jobb alsóba. 1–0

Aztán a második félidő elején a Milan egy szép labdaszerzés után ismét helyzetbe került, de Jérémy Menez nem a legjobb megoldást választott, 18-ról leadott lövése gyengére sikeredett.
A Fiorentina gyakorlatilag semmi veszélyt nem jelentett Abbiati kapujára. A lilák nem tudták feltörni a milánói védelmet, akik jól elvoltak az egygólos vezetésükkel.

Aztán a 65. percben a Milan elkövette azt a hibát, hogy Josip Ilicicet hagyták, hogy vagy húsz méteren át vezesse a labdát. A szlovén játékos aztán köszönte a lehetőséget, és 19 méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát. 1–1

Sőt! A 77. percben a Fiorentina majdnem megszerezte a vezetést is: Khouma Babacar azonban középről jócskán a kapu fölé vágta a labdát.

Újabb gól azonban nem született, az egy-egy ponttal egyik csapat sem lehet túlságosan boldog.

Milan–Fiorentina 1–1 (De Jong 25., ill. Ilicic 65.)


forrás: NSO