Recent comments

Friss Hírek

Veronában győzött a Milan, a Torino véget vetett az Udinese veretlenségi sorozatának

Az olasz labdarúgó Serie A 7. fordulójában Veronában győzött az AC Milan, a Torino véget vetett az Udinese veretlenségi sorozatának, a Cagliari 0–2-ről mentett pontot a Sampdoria ellen.


A Milannak közel sem kedvenc vadászterepe a veronai Bentegodi-stadion – a vörös-feketék tavaly is alulmaradtak itt –, de most sima volt a mérkőzés, köszönhetően a hazaiak segítségének. 

A 21. percben Ignazio Abate adott be jobbról, Rafael Marques (nem a meccs végén a kiállítás sorsára jutó mexikói veterán, a majdnem azonos nevű brazil) pedig felszabadítás szándékával hatalmas öngólt vágott, Rafael kapus csak nézte, mit művel védője.

A Verona egy jó Hallfredsson-lövéssel kis híján egyenlített, ám hat perccel később már kettő volt a Milan előnye: Stephan El Shaarawy készített elő ziccert Honda Keiszukének, a japán sztár pedig magabiztosan a hálóba csavart.

Szünetig Christian Abbiati több védéssel segített a Milannak a kétgólos előny megőrzésében, elsősorban Luca Tonit keserítve ezzel. Fordulás után Honda döntött, az 56. percben megszerezte második gólját, egyben a bajnokságban a hatodikat – 0–3 után nem volt, nem lehetett visszaút a Veronának. Toniék még próbálkoztak becsülettel (huszonkét lövési kísérletük volt a meccsen), ám nem bírtak Abbiatival és a védőkkel – egészen Nicolás López szépítő találatáig, de akkor már nagyon rég túl késő volt.

Hellas Verona–AC Milan 1–3 (N. López 87., ill. R. Marques 21. – öngól, Honda 27., 56.)


A Sampdoria a 39. percig kétgólos előnyt kovácsolt a Cagliari otthonában, de Danilo Avelar büntetőből szépített, ráadásul a tizenegyes előtt második sárga lapját megkapó Fabrizio Cacciatore a kiállítás sorsára jutott. 

Hosszú fél óra várt emberhátrányban a Sampra, nem is bírták ki a genovaiak, a hajrában Marco Sau egyenlített, beállítva a 2–2-es végeredményt. Igaz, a vendégek veretlensége megmaradt.

Cagliari–Sampdoria 2–2 (Avelar 59. – 11-esből, Sau 77., ill. Gabbiadini 28., Obiang 39.)


A Torino a 62. percben Fabio Quagliarella fejesével szerezte meg a vezetést az Udinese ellen, ezzel nyert is, véget vetve az udineiek négymérkőzéses veretlenségi sorozatának. 

Torino–Udinese 1–0 (Quagliarella 62.)

A Palermo–Cesena találkozó sokáig két tizenegyesgóllal ikszre állt, ám az emberelőnybe került Palermo végül kigyötörte a győzelmet, csakúgy, mint az Atalanta, mely Richmond Boakye találatával gyűrte le a Parmát. 

Palermo–Cesena 2–1 (Dybala 33. – 11-esből, G. González 91., ill. A. Rodríguez 61. – 11-esből)

Atalanta–Parma 1–0 (Boakye 90.)

forrás: NSO