Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Hétközi bajnoki a Cagliari otthonában

A Milan szerda este a Cagliarihoz látogat a Serie A 9. fordulójának hétközi játéknapján.


A Cagliari a bajnokságban a 12. helyen áll 8 ponttal, 2 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel. 

A rúgott gólok száma 13, a kapott góloké 11. A Cagliari utóbbi 5 bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert (Empoli-Cagliari 0-4, Inter-Cagliari 1-4), kettőt elveszített (Hellas Verona-Cagliari 1-0, Cagliari-Torino 1-2) és egyszer döntetlent játszott (Cagliari-Sampdoria 2-2). 

A Cagliari legeredményesebb játékosa Albin Ekdal és Marco Sau 4-4 góllal. Danilo Avelar 3 találatnál jár, míg Andrea Cossu 2 gólos.

A szardíniai együttes 3 mérkőzést játszott hazai pályán, a mérleg 1 döntetlen, 2 vereség illetve 4-6-os gólarány. Idegenben 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség az állás.

Zdenek Zeman, a Cagliari 67 esztendős trénere kijelölte keretét.

A CAGLIARI KERETE: Colombi, Cragno, Avelar, Balzano, Benedetti, Capuano, Ceppitelli, Murru, Pisano, Rossettini, Capello, Conti, Crisetig, Dessena, Donsah, Ekdal, Joao Pedro, Caio Rangel, Cossu, Ibarbo, Longo, Farias, Sau.

A Milan a 6. helyen áll a tabellán 15 ponttal. 

A mérleg 8 mérkőzésen 4 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség valamint 17 rúgott és 11 kapott gól. A piros-feketék előző 5 meccsüket veretlenül hozták le, hisz a két győzelem (Hellas Verona-Milan 1-3, Milan-Chievo 2-0) mellett három döntetlent (Milan-Fiorentina 1-1, Cesena-Milan 1-1, Empoli-Milan 2-2) szereztek.

A csapat házi góllövőlistáját Keisuke Honda vezeti 6 góllal, majd Jeremy Ménez következik 3 találattal. Sulley Muntari és Nigel De Jong eddig 2 gólnál tart, míg Adil Rami, Giacomo Bonaventura és Fernando Torres egyszer volt eredményes.

A lombard klub a bajnokságban 4 mérkőzést játszott a San Siróban, a mérleg 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Idegenben még veretlen a csapat: 4 meccsen 2 győzelem és 2 döntetlen az állás.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét. A keretben nem szerepel Philippe Mexés, Pablo Armero, Cristian Zaccardo, Riccardo Montolivo és Hachim Mastour.

A MILAN KERETE: Abbiati, Agazzi, Diego López, Abate, Albertazzi, Alex, Bonera, De Sciglio, Rami, Zapata, Essien, De Jong, Muntari, Poli, Saponara, Van Ginkel, Bonaventura, El Shaarawy, Honda, Ménez, Niang, Pazzini, Torres.

A két együttes története során összesen 74 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 41 Milan és 8 Cagliari siker, míg 25 alkalommal döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 111 gólt szerzett és 56-ot kapott.

Érdekesség, hogy a Cagliari legutóbb 1998 októberében tudott nyerni a Milan ellen, akkor hazai pályán 1-0-ra.


A mérkőzést Daniele Doveri vezeti. 

A 37 éves játékvezető 2010 márciusában debütált a Serie A-ban és azóta 59 meccset vezetett. A Cagliarinak 9 mérkőzésen fújt, a mérleg 2 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség, míg a Milan esetében 3 meccsből 3 győzelem az állás.

forrás: acmilan.hu