Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Rangadó jön a Fiorentina ellen

Az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 8. fordulójában a Milan vasárnap este a San Siróban fogadja a Fiorentinát.


A Milan a bajnokságban 7 fordulót követően a 4. helyen áll 4 győzelemmel, 2 döntetlennel, 1 vereséggel és 14 szerzett ponttal. 

A rúgott gólok száma 16, a kapott góloké 10. A piros-feketék előző 5 mérkőzésükből kettőt megnyertek (Hellas Verona-Milan 1-3, Milan-Chievo 2-0), egyet elveszítettek (Milan-Juventus 0-1) és kétszer döntetlent játszottak (Cesena-Milan 1-1, Empoli-Milan 2-2). 

A piros-feketék 7 bajnoki forduló alatt 16-szor voltak eredményesek és átlagban a 45. és a 60. perc között szerezték a legtöbb gólt, egész pontosan 5-öt, míg a 15. és a 30. perc között 4-et.

A csapat legeredményesebb játékosa 6 góllal Keisuke Honda, majd Jeremy Menez következik 3 találattal, valamint Sulley Muntari 2 góllal. Rami, Bonaventura, De Jong és Torres 1 gólnál tart.

A lombard együttes a bajnokságban 3 mérkőzést játszott hazai pályán, a mérleg 2 győzelem és 1 vereség. Idegenben 4 meccsen 2 győzelem és 2 döntetlen az állás.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét. 

A keretben nem szerepel sérülés miatt Riccardo Montolivo neve, míg Michelangelo Albertazzi, Philippe Mexés és Cristian Zaccardo kimaradt. Hachim Mastour sincs a névsorban, mivel ő a Primavera csapatban lépett pályára.

A MILAN KERETE: Christian Abbiati, Michael Agazzi, Diego López; Ignazio Abate, Alex, Pablo Armero, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Adil Rami, Cristian Zapata; Giacomo Bonaventura, Michael Essien, Nigel De Jong, Sulley Muntari, Andrea Poli, Riccardo Saponara, Marco Van Ginkel; Stephan El Shaarawy, Keisuke Honda, Jeremy Ménez, M’Baye Niang, Giampaolo Pazzini, Fernando Torres.

A Fiorentina a 11. helyen áll 9 ponttal, a mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség illetve 5 rúgott és 5 kapott gól. 

A Violák utóbbi 5 bajnoki mérkőzésükből kettőt megnyertek (Fiorentina-Inter 3-0, Atalanta-Fiorentina 0-1), kétszer döntetlent játszottak (Torino-Fiorentina 1-1, Fiorentina-Sassuolo 0-0) és egyet elveszítettek (Fiorentina-Lazio 0-2).

A lila-fehérek házi góllövőlistáján (minden sorozatot figyelembe véve, tehát Serie A + Európa liga) Federico Bernardeschi, Juan Vargas, Khouma Babacar és Juan Cuadrado is 2 gólos, míg Nenad Tomovic, Josip Ilicic, Alberto Aquilani és Jasmin Kurtic 1 gólnál jár.

A Fiorentina 4 bajnoki mérkőzést játszott hazai környezetben, a mérleg 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. Idegenben 3 meccsen 1 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg.

Vincenzo Montella, a Fiorentina vezetőedzője kijelölte utazó keretét, amelyben sérülés miatt Mario Gomez, Giuseppe Rossi és Pizarro neve sem szerepel.

A FIORENTINA KERETE: Alonso, Aquilani, Babacar, Badelj, Basanta, Bernardeschi, Borja Valero, Cuadrado, Gonzalo, Ilicic, Joaquin, Kurtic, Lazzari, Lupatelli, Marin, Mati Fernandez, Neto, Pasqual, Richards, Savic, Tatarusanu, Tomovic, Vargas.

A két csapat története során összesen 161 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 71 győzelem, 44 döntetlen és 46 vereség. Ezeken a meccseken a Milan 250 gólt szerzett és 198-at kapott.

A Fiorentina az előző idényben elhozta a három pontot Milánóból, miután tavaly novemberben Vargas és Borja Valero góljával 2-0-ra nyertek. A Milan legutóbb 2010-ben tudott nyerni a San Siróban a firenzeiek ellen.


A találkozót Luca Banti vezeti. 

A 40 éves játékvezető 2005 májusában debütált a Serie A-ban és azóta 144 mérkőzést vezetett. A Milannak 14 mérkőzésen fújt, a mérleg 6 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség, míg a Fiorentina mérlege 10 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség.

forrás: acmilan.hu