Recent comments

Friss Hírek

GUARDIOLA: Öröm nézni a Roma játékát, Totti a város királya

A labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának harmadik fordulójában a Bayern München a Romához látogat.


A német bajnok vezetőedzője, Pep Guardiola játékos-pályafutása során megfordult az olasz együttesnél, melynek klublegendája, Francesco Totti a csapattársa is volt.


„Csodálatos emlékeim vannak a városról és a klubról, nyaranta gyakran felkeresem Rómát. Tisztában vagyok vele, hogy itt milyen szenvedéllyel viszonyulnak a labdarúgáshoz, ezért is örülök, hogy visszatérhettem” – kezdte Guardiola.

„Nehéz mérkőzés vár ránk, nagyszerű lehetőség lesz, hogy lemérjük, hol tartunk. Bárki is nyerjen, nem biztosítja a helyét a legjobb tizenhat között, mert sok pont forog még kockán. Kitartok azon kijelentésem mellett, hogy ebben a csoportban a továbbjutók kiléte csak az utolsó fordulóban dől el. Kiváló teljesítmény szükségeltetik a győzelemhez, erre felhívtam a játékosaim figyelmét is” – vélekedett a spanyol szakember, aki Rudi Garcia munkásságára is kitért.

„Külföldi edzőként nem könnyű érvényesíteni a saját filozófiádat, de neki sikerült. Öröm nézni a Roma játékát, nemcsak a BL-ben, de a bajnoki meccseiken is megfigyeltük őket. Bízom benne, hogy nem fogunk szenvedni” – tette hozzá Guardiola, majd szót ejtett korábbi csapattársáról, Francesco Tottiról.

„Ha harmincnyolc évesen is aktív vagy, megkérdőjelezhetetlen a futball iránti alázatod. Ráadásul rengeteg pénzt keresett már, és megválasztották »Róma királyának« is, de még mindig élsportolóként keresi a kenyerét. Tökéletesen beleillik Garcia elképzeléseibe. Imádja a labdarúgást, engem pedig elégedettséggel tölt el, hogy a pályán láthatom őt” – zárta gondolatait a BL-győztes szakvezető.

forrás: NSO