Recent comments

Friss Hírek

Sírt a labda a Roma genovai vendégjátékán

A Serie A nyolcadik fordulójában a Sampdoria felejthető meccsen játszott gól nélküli döntetlent a Romával.


A Romát és a Sampdoriát csupán három pont választotta el a tabellán, így a genovaiak jogosan reménykedhettek abban, hogy a meccs után eltűnik a táblázaton a különbség.

Ennek a szellemében is kezdett a Samp. Beszorította a kapuja elé a Romát, és egyre-másra érkeztek a veszélyes beadások. Nagy helyzet azonban nem jutott a hazaiaknak, a vendégek pedig jól állták a sarat. Aztán a huszadik perc környékén előremerészkedtek, és ezt olyannyira jól tették, hogy egyre kevesebb lehetőség jutott a genovaiaknak.

A hazai közönség előbb elhűlve, majd fütyülve nézte, ahogy Gervinho két nagy helyzetet is kihagy, de a kedvenceik nem tudták tartani a Roma tempóját, és védekezésre kényszerültek. Az volt a szerencséjük, hogy a vendégek sem voltak túlságosan veszélyesek a kapura, így a félidő gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második félidőben is aktívabb maradt a Roma, beszorult a Samp, és nagyon kellett a figyelem, mert egymás után rúghattak szögleteket a „farkasok". Izgalmas volt a meccs, de inkább a szikrázó feszültség miatt, mert sok gólhelyzetet nem lehetett feljegyezni.

Valahogy úgy lehetett érezni, hogy amelyik csapat itt gólt lő, az megnyeri a meccset. Florenzi például megtehette volna, de fejesét bravúrral védte Romero a 82. percben. Ennél több már nem is volt a csapatokban, maradt a gól nélküli döntetlen, amelynek legjobban alighanem a Juventus örülhet...

Sampdoria–Roma 0–0  

forrás: NSO