Recent comments

Friss Hírek

SERIE A: Hétfőn döntenek a közvetítési jogokról

A Serie A népszerűsége annak ellenére, hogy a klubok nem szerepelnek jól a nemzetközi kupákban, továbbra is töretlen, a jövő évtől viszont a ligának meg kell újítania a külföldi csatornákkal kötött közvetítési szerződést: hogy ki birtokolhatja a továbbiakban ezeket a jogokat, ez hétfőn derül ki.


Mindez persze azért fontos, mert egyrészt Magyarországra is ezeken a cégeken keresztül érkezik a Serie A (képletesen), másrészt pedig nem kevés pénzről van szó. 

A jelenlegi szerződés értelmében az MP Silva nevű cég birtokolja ezeket a jogokat, azonban a velük kötött megállapodás az idei szezon végén lejár, így a ligának döntenie kell majd a pályázók között.

A liga célja egyértelmű: az eddigi 117 millió eurós szerződésnél jobb feltételekkel szeretne szerződni a három pályázó valamelyikével. 

Hogy miért is fontos ez az összeg? Azért, mert részben ezt a pénzt tudja szétosztani a liga a klubok között a TV közvetítések után, így ha sikerülne növelni ezt az összeget a következő három évre szóló időszakra, akkor több bevételhez juthatnának  a Serie A klubjai, ami akár a csapatok átigazolási időszakán is látszódhat majd.

Hétfőn dönt tehát a liga, és kiderül, hogy 2018-ig ki, és mennyiért közvetíthet majd külföldre az olasz bajnokságból.

forrás: azzurri.co.hu