Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Nem lesz egyszerű dolgunk

Nincs megállás az olasz bajnokságban, a vasárnapi mérkőzés után a Bianconeri már az újabb megmérettetésre készül, hiszen az olasz bajnok este a Marassiban lép pályára a Genoa ellen a Serie A hétközi fordulójában.


Massimiliano Allegri nehéz mérkőzésre számít egyrészt a Genoa erőssége, másrészt pedig a pálya állapota miatt is. Az edző azonban elmondta, hogy szerencsére sok variációs lehetősége van a középpályán és a csatársorban is.

„Felfogom mérni, hogy ki tűnik fáradtnak és ki nem, szerencsére a középpályán és a csatársorban is bőven van lehetőségem a variálásra.”

Továbbra is többen sérültek azonban a Juventus keretéből, Barzagli mellé Evra is feliratkozott, utóbbi a felmérések szerint egy hónapos pihenőre kényszerül. Szerencsére azonban visszatérők is vannak.

„Genovában Marrone és Romulo is visszatér, utóbbi már a Palermo ellen is a nevezettek között volt, reméljük, hogy Caceres az Olympiacos ellen már bevethető állapotban lesz. Pepét ismét kisebb sérülés hátráltatja, azonban két-három napon belül már ismét a csapattal edzhet. Barzaglinak még mindig időre van szüksége a felépülésre.”

A védelemben Allegrinek nem sok variációs lehetősége van, a pálya többi részén azonban bőven tudja rotálni a csapatot.

„Az utolsó három mérkőzésen Marchisio kétszer maradt ki a kezdőből, Pogba a Palermo ellen nem kezdett, míg Vidal még előtte. A középpályán mindenki kap lehetőséget és elől is bőven van variációs lehetőség: Morata kezdő volt Görögországban, míg Giovinco is játszott már végig meccset, emellé pedig rendre lehetőséget kap… A szezon során mindenkinek jut majd szerep.”

Sokan kritizálják azonban a sérülése óta nem túl meggyőző teljesítményt mutató Pirlot, és a játszatása miatt Allegrit is többen megtalálták.

„A Palermo elleni találkozón jobban játszott az athéni mérkőzéshez képest, tapssal búcsúztatták a nézők a lecserélésekor, hogy tudassák, milyen fontos játékosa is ő ennek a csapatnak. Andrea 40 napig nem volt bevethető állapotban, a Roma elleni visszatérésekor pedig egyből jó teljesítményt nyújtott. Ezt követően elment a válogatotthoz és már sejteni lehetett, hogy egy ilyen hosszú kihagyás hagy nyomot maga után. Ez mindig így van: amikor az ember lesérül, visszatérésekor az első mérkőzés könnyebb az azt követőekhez képest, ez minden játékosnál így van. Jelenleg azon dolgozik, hogy visszanyerje a lehető legjobb formáját, szükségünk van rá.”

A Juventus a tavalyi szezonban ha nehezen is, de épp Pirlo zseniális szabadrúgás góljával tudott nyerni a Marassiban, Allegri ezúttal sem számít könnyebb mérkőzésre.

„Jól működik a Genoa támadórészlege, ráadásul hazai pályán teljesen máshogy, támadóbban játszanak, mint idegenben. Az előző hét mérkőzésük közül csak a városi derbit veszítették el. Kicsit aggódom a pálya miatt, a sok eső miatt nem lesz jó állapotban. Nehéz lesz, de muszáj lesz technikásan játszanunk. Fontos mérkőzés ez a bajnokság szempontjából és nem lesz egyszerű dolgunk. Nem gondolom, hogy a Roma pontokat hullajtana, így nekünk sem szabad. A fiúk rendkívül intenzíven dolgoztak az elmúlt két hónapban, ez a mutatott játékon is meglátszott. Azonban a bajnokságokat nem folyamatos jó játékkal szokták megnyerni, vannak időszakok, mikor kissé visszaesik a tempó. Persze, ha mi ilyen visszaesett tempóban is tudunk mérkőzésenként 7-8 gólhelyzetet teremteni…”

Az elmúlt 24 órában több kellemes hír és érkezett a Juventus háza tájáról, hisz egyrészt Carlos Tévez három év kihagyás után térhet vissza az argentin válogatottba, másrészt pedig Paul Pogba is ott van az Aranylabdára nevezett 23 játékos között.

„Carlos ezzel egy fontos célját érte el. Kiváló játékos, ambiciózus ember, akinek különösen sokat jelent a hazája. Nagyon boldog vagyok, hogy bekerült az argentin keretbe, megérdemli.”

„Nagy eredmény Pogba számára, hogy nevezték az Aranylabdára. A szerződésének meghosszabbítása a példa rá, hogy a csapat bízik benne. Innentől rajta áll, hogy a világ egyik legjobb középpályásává váljon.”

Gigi Buffon ma este 500. alkalommal léphet pályára a Juventus mezében, természetesen ezt Allegri is megemlítette.

„Meglátjuk, hogy játszik-e” – mondta mosolyogva. „Komolyra fordítva a szót ez egy nagy eredmény Gigi számára. Szerencsések vagyunk, hogy itt játszik nem is csak a teljesítménye miatt, ő egy igazi csapatkapitány minden szempontból, igazi példakép a fiatalok számára.”

forrás: Juventusfc.hu