Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Igazságtalanok a kritikák

A szerdai Bajnokok Ligája botlást követően, a Juventusnak ismét a hazai színtéren, ezúttal az újonc Palermo ellen kell bizonyítania, s a zebramezes csapat mestere, Massimiliano Allegri szót ejtett az akadozó torinói gépezetről, valamint az élesedő szakmai kritikákról is.


"Szerdán három olyan játékos is volt a kezdőcsapatunkban, aki csak negyven nappal később kezdhette a felkészülést a csapattal." - nyilatkozta a Palermo elleni bajnoki találkozót megelőző sajtótájékoztatón Allegri, utalva a hétközi Bajnokok Ligája vereségre.

"Próbálunk javítani bizonyos dolgokon, azonban a válogatott kötelezettségek miatt tizenöt napig nélkülöznöm kellett számos játékost, ami pozitívum, hiszen azt igazolja, hogy sok tehetséges játékos áll rendelkezésemre." - mondta a problémák gyökerét keresve Allegri.

"Úgy gondolom, hogy a csapatot igazságtalanul kritizálják. Egyetlen gólt kaptunk Athénban egy középpályán elveszített labdából, ugyanakkor sok támadást vezettünk. Minden esélyünk megvan arra, hogy továbbjussunk, s matematikailag még a csoportot is megnyerhetjük."

"Elemezni fogjuk a vereséget, mivel nem játszottunk jól, s nem irányítottuk úgy a mérkőzést, ahogyan kellett volna. Mindamellett az athéni első negyvenöt perc nem igazolja ezt az éles kritikát."

Az athéni kezdőcsapatban helyet kapott a sérüléséből nemrég visszatérő, azóta formáját sikertelenül kereső Andrea Pirlo, valamint az az Arturo Vidal, aki jó játék helyett, az utóbbi időszakban inkább fegyelmi kihágásával került a lapok címoldalára.

"Andreának rá kell találnia a játékritmusra, s úgy kell mozgatnia a labdát, ahogy az tőle elvárható. Ő egy egyedülálló játékos ebben a szerepkörben, s a csapatnak szüksége van rá."

"A legfontosabb, hogy vasárnap megszerezzük a győzelmet. Nem fogom forgatni a csapatot valamiféle terv szerint, inkább egyesével mérlegelem a játékosokat, s mindig az adott mérkőzésre hozok döntéseket."

"A szezon előrehaladtával a Palermo erősödött. A támadórészlegben ott van nekik Paulo Dybala, de le tudjuk győzni őket, ha jó játékot nyújtunk."

A kevéssé elfogadható Bajnokok Ligája vereségen túl, a Juventus a bajnokságban is megtorpant, hiszen az előző forduló során a csapat a Sassuolo otthonába látogatva felejtett ott két értékes pontot.

"A Serie A-ban hat mérkőzést nyertünk, s egy döntetlent játszottunk. Szép dolog mindig a győzelemre játszani, azonban figyelembe véve a körülményeket, kevesen számítottak rá, hogy mostanra már a tabella élén állunk majd, egy olyan kemény kihívó előtt, amilyen a Roma."

"A Juventuson elkezdene megmutatkozni Antonio Conte hiánya? Már akkor is erről beszéltek, amikor megérkeztem. Conte három kivételes évet töltött el itt, azonban ez már a múlt. Ő már történelem, azonban nekünk előre kell néznünk."

"Elsők vagyunk, s fejlődnünk kell, mivel túl sok gólt kapunk, s túl keveset szerzünk, tekintettel arra, hogy mérkőzésenként nyolc-tíz helyzetünk is van."

A hét legjobb híre az volt, mikor hivatalossá vált, hogy a lassan egy éve húzódó szappanopera állandó szereplője, Paul Pogba 2019-ig elkötelezte magát a Juventusnál.

"Úgy gondolom, hogy a klub jó befektetést csinált ezzel a 21 esztendős játékossal. Még sokat kell fejlődnie, hiszen még az utolsó lépés hiányzik ahhoz, hogy egyedülállóvá váljon. Nagyszerű jövő áll előtte, s még sokáig velünk maradhat."

forrás: juventuz.blog.hu