Recent comments

Friss Hírek

STRAMACCIONI: Nagy szükségük lenne a három pontra

Firenzébe látogat a tabella 3.helyén álló Udinese a Serie A hétközi, 9. fordulójában.  


Lássuk, mit vár a találkozótól az Udinese vezetőedzője, Andrea Stramaccioni.

Látott valamilyen javulást az Atalanta ellen a csapatánál?

“Azt gondolom, ez folyamatban van. Hiszek a kemény munkában, a csapat pedig jól reagál a pályán. Az Atalanta ellen több dologban is jobban teljesítettünk, mint korábban, de most az Atalanta már a múlt, nekünk pedig a Fiorentinára kell koncentrálnunk. Kemény meccsre számítok, nagy szükségük lenne erre a 3 pontra, ezért nehéz lesz legyőzni őket.”

Egyszóval különlegesen fontos meccsként állnak hozzá ehhez a találkozóhoz?

“Az ilyen hozzáállás minden meccs előtt elengedhetetlen. A Fiorentina vélhetően erős kezdést fog produkálni, a meccs utolsó szakaszában pedig valószínűleg némi visszaesést mutatnak majd. Tiszteljük az összes ellenfelünket, így mindig készen kell állnunk.”

A meccsek Firenzében általában kemények…

“Így igaz, otthon mindig nagyon jól játszanak. Ez alól idén kivételt képez a Lazio elleni meccsük, ahol nem ment nekik – ugyanakkor például az Inter ellen tökéletesen játszottak. Otthon, különösen az esti meccseken mindig extra lendületet kapnak. Ugyanakkor magabiztosak vagyunk, és tisztában vagyunk az erősségeinkkel, amiket szeretnénk kihasználni. A Fiorentina sokat birtokolja a labdát és van néhány kivételes támadójuk – Ilicic, Borja Valero, Babacar, és Cuadrado, hogy csak néhányat említsek. Óvatosnak kell lennünk.”

Mi a helyzet Baduval?

“Badu fontos játékosunk, különösen egy ilyen meccsen, fontos, hogy elérhető legyen, még ha csak csereként is. Az Atalanta ellen Pinzi csereként szállt be, és megváltoztatta a játék képét. Azoknak a hozzáállása és játéka, akik meccs közben szállnak be, mindig nagyon fontos.”

A Fiorentina középpályájáról hiányzik Pizarro és Mati Fernandez is.

“Minden tiszteletem a helyetteseié, de Pizarrót nagyon nehéz pótolni. Mati Fernandez szintén nagyon fontos játékos, de azt hiszem, Ilicic képes tökéletesen betölteni a szerepkörét. Ha kontrollálni tudjuk majd a középpályát, akkor nyerhetünk.”

A Fiorentina ugyanakkor gyakorlatilag tipikus csatárok nélkül játszhat.

“A Fiorentina a labdabirtoklási fölényével okozza a legtöbb gondot az ellenfeleinek. Csatárok nélkül ez a fölényük akár még nagyobb lehet, Babacar pedig egy kiváló játékos. Montella tudja, hogyan készítse fel a csapatát, éppen ezért nem szeretnék semmi elárulni ezen a sajtótájékoztatón – Vincenzónak olyan keveset kell tudnia rólunk, amennyire csak lehetséges.”

Mit vár el Thereautól?

“Azért igazoltuk le, hogy különböző karakterű csatáraink legyenek. Nagyon jól dolgozik, és egyre csak jobbá válik.”

forrás: azzurri.co.hu