Recent comments

Friss Hírek

EB 2016: Pellé kellett az olasz győzelemhez

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtező H-csoportjának 3. fordulójában Olaszország Graziano Pelle találatával nyert Máltán, a találkozó krónikájához tartozik, hogy a házigazdától Michael Mifsudot, a vendégektől Leonardo Bonuccit kiállította a játékvezető. 


Ha nem találunk gólerős játékosokat, akkor nekünk kampec – vallott őszintén a máltai találkozó előtt legnagyobb gondjáról az olaszok szövetségi kapitánya, Antonio Conte, aki ezúttal a Graziano Pellé, Ciro Immobile csatárkettőssel kezdett, a középpályán pedig a Manuel Pasqual, Claudio Marchisio, Marco Verratti, Alessandro Florenzi, Antonio Candreva ötösnek szavazott bizalmat. 

A védelmi triót ezúttal Matteo Darmian, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci alkotta – érdekes összehasonlítani a mostani squadra azzurrát a tavaly Máltán vendégszerepelttel: akkor Cesare Prandelli a Gianluigi Buffon – Ignazio Abate, Bonucci, Andrea Barzagli, Mattia De Sciglio – Marchisio, Riccardo Montolivo, Andrea Pirlo – Emanuele Giaccherini (Candreva, 61.), Mario Balotelli (Alberto Gilardino, 86.), Stephan El Shaarawy (Alessio Cerci, 75.) „tizennéggyel" operált. 

Természetesen a vendégek kezdtek jobban, Immobile már az első percben betalált volna, majd Pelle a lécre, a Luis Suárez harapása óta a gólszerzést a vérében tudó Giorgio Chiellini és Bonucci a kapufára fejelte Pasqual beadásait – utóbbi eset után viszont a debütáns Graziano Pellé a hálóba kotorta a lecsorgó labdát. 0–1!

Nem sokkal ezt követően, a 28. percben tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, amikor Michael Mifsud piros lapot kapott Florenzi letalpalásáért, majd ahogyan azt vártuk, az olaszok kényelmesen elfutballozgattak a szünetig.
 
A pihenőt követően sem igazán tudtak felpörögni az olaszok, egy elpuskázott Immobile-zicceren kívül semmi érdekes nem történt, a 72. percben viszont a román játékvezető, Ovidiu Hategan feldobta a mérkőzést, amikor kiállította a kapu felé törő André Schembrit lerántó Leonardo Bonuccit! 

Conte Angelo Ogbonnát, Alberto Aquilanit és Giovincót cserélte be a második félidőben, utóbbi lőtt a végén még egy kapufát – minimális erőbefektetéssel védte meg a három pontot az olasz válogatott, amely zsinórban negyedszer is győzött, és immáron 23 Eb-selejtezőn veretlen.

MÁLTA–OLASZORSZÁG 0–1 (0–1)
Gólszerző: Pellé (24.)
Kiállítva: Mifsud (27.), Bonucci (73.)


forrás: NSO