Recent comments

Friss Hírek

BERLUSCONI: Újra egy győztes Milant építünk

Silvio Berlusconi nyilatkozata a La Gazzetta dello Sportnak.

 
”Az igazat megvallva, akkor is a csapat mellett álltam, amikor nem tudtam ellátogatni Milanellóba. Jelenleg sokkal több időm van a Milanra, ahol mindig remek a hangulat. Az új edzőnk fantasztikus mentalitást hozott a csapathoz, remélem sikerül visszajuttatnia a Milant oda, ahová való, oda ahol az elmúlt 30 évben volt.

Inzaghi? Élvezi a bizalmamat, eddig jól teljesít. A csapat komoly átalakuláson megy át, ennek a procedúrának még az elején járunk, újjászerveződünk, de a csapatnál fellelhető motivációval előre fogunk lépni. Inzaghi kulcsfontosságú, hiszen emberi értékei, alázatossága, motiváció képessége, egyszóval mindene meg van, hogy betöltse ezt a posztot. Azonban még korai értékelni a csapat teljesítményét. Úgy gondolom, hogy január körül pontosabb képet fogunk kapni. A csapatnak még időre van szüksége.”

”Ahogy már mondtam, azon dolgozunk, hogy újra egy győztes Milant építsünk, sajnos ez az utóbbi pár évben eltűnt, ami a mi hibánk is. Ismétlem, bíznunk kell és türelmesen várni, de a felépülés megkezdődött. Vissza akarunk jutni Európába a lehető leggyorsabban. 

BL? A futball ciklikus sport. Győzelmeket, hanyatlás követ, majd újra következik a siker időszaka. A szurkolóink nyugodtak lehetnek, a csapatunk már idén is versenyképes, és előbb-utóbb újra ott leszünk a nagyok között. A 2016-os BL döntő Milánóban lesz. Miért ne lehetne ott a Milan? Szeretnék még egyszer gratulálni Ancelottinak az idei BL győzelemhez. Sokan nem tudják, de Ancelotti tanácsait megfogadva szerződtettük Diego Lópezt, Alexet és Ménezt is.”

Barbara, mint a jövő elnöke a Milannál? Nagyon szeretném. Remekül végzi a dolgát. Napról napra motiváltabb és elkötelezettebb. A Casa Milan is az ő ötlete volt, segített a világ egyik legszebb klubközpontjának megtervezésében és kivitelezésében.”

Thohirról és az új stadionról: “Thohir Barbarával egyeztet ezzel kapcsolatban. Hamarosan én is találkozom vele személyesen. 

Új stadion? Szerelmes vagyok a San Siróba, ahol megannyi győzelmet élhettem át. Meglátjuk.”

A klub részvényeinek eladásáról: “Fájt, amikor Mr. Moratti elhagyta az Intert. Én nem tudnám megtenni azt, hogy egy külföldi kezébe adjam a Milanomat. De talán még egy olaszéba sem. Édesapám mindig azt mondta, hogy a mi szívünk fölé Milan címert tetováltak. Nem áll szándékomban eladni a klubot.”

“Jelenleg egy Tutto Milan elnevezésű projekten is dolgozok, aminek során keddenként egy csak olaszokból álló Milan a Milan All Stars ellen, azaz a légiósok ellen lépne pályára a San Siróban. Az olaszok Abbiati, Abate, Bonera, Zaccardo, De Sciglio, Poli, Montolivo, Bonaventura, Saponara, Pazzini és El Shaarawy lennének, kiegészülve Agazzival, Albertazzival és számos Primaverással, köztük Mastourral, akit nagyon kedvelek. A Milan All Stars Lopez, Essien, Alex, Zapata, Armero; Van Ginkel, De Jong, Muntari; Honda, Torres, Ménez, lenne, persze Ramit, Mexest és Niangot nem elfeledve. Néhány héten belül fogjuk bemutatni ezt a kezdeményezést.”

Allegriről és a gólbíróról: “Allegri egy profi, sok sikert kívánok neki. A focinknak szüksége lenne az újításokra. Jobb később, mint soha. Már 20 éve is felvetettem az ötletet, és emlékszem, hogy ezt a sprayt is említettem már évekkel ezelőtt.”

Balotelliről: “A tiltakozásom és tanácsaim ellenére vásárolták meg a kollégáim. ”

forrás: acmilan.hu