Recent comments

Friss Hírek

BUFFON: Csodálatos mérkőzés lesz

Gigi Buffon szerint az Atlético Madridot már egyáltalán nem lehet meglepetéscsapatnak titulálni. 


A Juventus csapatkapitánya emellett nem kívánja elbízni magát, amiért nem kapott gólt az idei szezonban.

„Csodálatos mérkőzés lesz két nagy múltú csapat között” – mondta Buffon. „Az Atlético ellen akarjuk felmérni, hogy fejlődésünk mely szakaszánál járunk. Négy-öt évvel ezelőtt a madridiakat meglepetéscsapatként tartották volna számon, de ez most már nem áll fenn. Kétszer is megnyerték az Európa Ligát és tavaly Bajnokok Ligája döntőt játszottak. Ez a csapat tisztában van erejével és nemzetközi kaliberű. Mindenki nagyszerű játékot és eredményeket vár, pár évvel ezelőtt azonban teljesen más volt a helyzet. Ami pedig a Juvét illeti, ott akarjuk folytatni a Bajnokok Ligájában, ahol 2013-ban abbahagytuk, más szóval a Bayern München elleni negyeddöntőnél. Fontos, hogy legyen egy ilyesfajta célkitűzésünk, még ha gyakran a szerencsének is komoly szerepe van a sorsoláskor az ilyen tornákon.”

Az Atlético játékosa, Diego Godin jókedvűen megjegyezte, hogy ő volt az utolsó játékos, aki gólt lőtt Buffonnak, méghozzá Uruguay színeiben az idei világbajnokságon.

„Ez a tény elégedettséggel tölt el, hisz ez azt jelenti, hogy azóta a gól óta nagyszerűen teljesítek és elértem, hogy az emberek méltányolják a teljesítményemet” – reagált a világbajnok hálóőr.

Buffont Paul Pogbáról is kérdezték a zsurnaliszták. Mint ismert, a francia középpályás hamarosan szerződést hosszabbít az Öreg Hölggyel.

„Első osztályú tehetségről van szó. Ha továbbra is összpontosít és a megfelelő mentalitással lép pályára, valamint profihoz méltóan fogja élvezni a játékot, akkor a francia futball egyik legjobb játékosa lehet belőle.”

A hálóőr a torinóiak spanyol igazolásáról, Alvaro Morataról is ejtett pár szót.

„Morata még csak most érkezett és nemrégiben épült fel sérüléséből, ugyanakkor mindent megtett a mihamarabbi felépülése érdekében és keményen dolgozik azért, hogy az edző rendelkezésére álljon. Igyekszik megtanulni és megérteni a Juvénál alkalmazott taktikai elemeket. Mindenki tudja, milyen tehetséges játékosról van szó. Llorente azon játékosok közé tartozik, akit játékosként és emberként is csapattársamnak szeretnék tudni. Viselkedése nyomán nagy elismerésnek örvend csapaton belül. Örültem volna, ha kinn láthatom a világbajnokságon, de Spanyolországban rengeteg tehetség van, emiatt nagy a rotálás.”

forrás: juventushungary.hu