Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Egyenlő esélyek

Massimiliano Allegri szerint a Juventus és a Roma egyenlő eséllyel vág majd neki a késő délutáni rangadónak.




„Nem csak ez a két klub esélyes a bajnoki címre” – kezdte a sajtótájékoztatóját Allegri – „Annyi pontot kell szereznünk amennyit csak tudunk. A szurkolók segítenek nekünk, fantasztikus a hangulat a Juventus Stadiumban hiszen a szurkolók olyan közel lehetnek a pályához. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók plusz lendületet adnak majd a játékosoknak. Ha egy ilyen erős csapat ellen játszol, akkor nem hagyhatod hogy a szezon további része hatással legyen rád. Jelen pillanatban a Roma a legnagyobb riválisunk a bajnoki címért, de nem ez a mérkőzés fogja eldönteni a bajnokságot, hiszen további 96 pont még gazdára vár. Megpróbálunk majd nyerni, hiszen tudjuk milyen Roma ellen játszunk majd holnap. Keményen kell dolgoznunk ha nálunk van a labda, és akkor is ha nem. Nyomást kell gyakorolnunk rájuk, hiszen ők is hasonlóan fognak cselekedni. Ezek a mérkőzések mindig szorosak, ki kell használnunk az ellenfél gyenge pontjait.”

Andrea Pirlo hosszú kihagyás után ott lehet majd a kispadon.

„Még nem döntöttem Evra és Asamoah játékáról, két megbízható játékosról van szó. Ez Asamoah pillanata lehet, hiszen Evra pályára lépett az utóbbi mérkőzéseken. Cáceres és Morata is alkalmasak a játékra. Tegnap beszéltem Andreaval, hat hetet kihagyott a sérülése miatt, így fizikailag még nem áll készen. Százszázalékosan van rá szükségünk, hiszen az egyik alapembere a csapatnak.”

A Juventus vereséget szenvedett Madridban, míg a Roma 1-1-et játszott az Etihad Stadiumban, a Manchester City vendégeként.

„Nagyon szórakoztató játékot láthattunk Madridban, főleg a taktikán volt a hangsúly, és az első hibánk nagyon sokba került. Jól teljesítettünk egy olyan csapat ellen, amely tavaly megnyerte a spanyol bajnokságot, és Bajnokok Ligája döntőt játszott májusban. A vereség miatt máshogy tekintünk a mérkőzésre. A csapat jól teljesített, és sok pozitívumot mutatott a pályán. Egy rossz mérkőzés nem határoz meg egy szezont. Ha vége lenne a csoportkörnek, akkor megnyernénk a csoportot, hiszen pozitív a gólkülönbségünk. Ugyanez vonatkozik a bajnokságra is, amelyet hat forduló után vezetünk. A Roma nagyon sokat erősödött. Meg akarjuk mutatni mit tudunk és ismét meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Késő délután kerül sor a mérkőzésre így a hétköznap lejátszott mérkőzések nem befolyásolják majd a játékot. Tudjuk, hogy egy erős Romával nézünk majd farkasszemet, szóval ugyanolyan intenzitással fogunk játszani mint Madridban, de jobb taktikával. Totti történelmet írt a 10-es mezben, pont úgy mint Baggio és Del Piero. Jó formában van, nagyon tehetséges és sok tapasztalattal rendelkezik.”

Allegrit felkereste a Roma tavaly nyáron, de végül a Milannal maradt, ahonnan hat hónap után menesztették. A Roma edzője végül Rudi Garcia lett.

„Nem bántam meg a döntésemet. A Juventus edzője lettem, és ha akkor elvállalom a munkát, akkor most nem lennék itt.”

forrás: juventushungary.hu