Recent comments

Friss Hírek

Agnelli: Ellene vagyunk minden nemű diszkriminációnak, nem lesznek vendégszurkolók Firenzében!

A Juvetnus elnöke, Andrea Agnelli elítélte az állítólagos diszkriminatív énekeket, melyet a Fiorentina szurkolóinak címeztek a legutóbbi bajnokin. 


A Juventus legendájának, Gaetano Scireának felesége, Mariella azt mondta, hogy szeretné, ha férje neve lekerülne a Curva Sudról, miután a Bianconeri ultrái „gyalázkodó” szóhasználattal illették riválisukat vasárnap.

Az énekekről az Olasz Labdarugó Szövetségnek (FIGC) is beszámoltak.

Agnelli a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott:

„Mariella reakciója jogos. Mi is ellene vagyunk minden nemű diszkriminációnak. A férje neve kapcsolódik a legszenvedélyesebb Juve szurkolókhoz, és büszkék vagyunk erre! Egy erős, és egységes üzenet szükséges a diszkrimináció minden formája ellen, még akkor is, ha nem szabad túl nagy teret adnunk bizonyos jelentéktelen eseményeknek. A Juventus mindig küzdött bizonyos viselkedések ellen, és nemrég az UNESCO-nál Párizsban részt vettem egy rasszizmussal kapcsolatos konferencián. Mindig figyelek a dalokra, de ez meglepett még engem is. Vasárnap én, és a kollegáim semmit sem hallottak, de ez a felszínre került. Normális ellene lenni ezeknek a daloknak, de az egyértelmű, hogy valami nem működik jól a rendszerben, ha mi ezt a stadionban nem hallottuk, másnap mégis a felszínre került a médiában.”

A FIGC már komoly büntetéseket osztott ki idén a diszkriminatív énekek miatt, és több klub is részleges stadionbezárásban részesült.

„Úgy vélem, hogy a stadionbezárások több problémát okoztak. Ezért kulcsfontosságú, hogy más szemszögből is figyelembe vegyül a dolgokat.”

Nem lesznek vendégszurkolók Firenzében!

A Viking, a Nucleo, és legutóbb a Drughi is jelezte: nem mennek el a Fiorentina elleni, idegenbeli Európa Liga mérkőzésre. A Juventus Club Hungary is távol marad! 

A következőkben a Viking Juve közleményét olvashatjátok.


„MINDIG MI FIZETÜNK (MINDENÉRT). Ez az első alkalom, hogy egy európai meccsen, ahol nem létezik a kötelező szurkolói kártya, sem a névre szóló jegyek, korlátozásokat vezet be egy olyan testület, amely még címmel sem rendelkezik: „l’Osservatorio Nazionale sulle Manifestazioni Sportive.” Mindez annak ellenére érinti a szurkolói kártyát, és a névre szóló jegyeket, hogy az UEFA nem támogatja azokat. Mintha ez nem lenne elég, a Fiorentina szégyenletes, 50 eurót kér jegyenként a nyolcaddöntőért, ráadásul egy olyan szektorra, ahol nézhetetlen a meccs, miközben ők 30 eurót fizetnek Torinóban. És mindemellett a klubunk nem foglalt állás, passzívan ténykedik, a szurkolóinak még a minimális érdekeit sem képviselve. Ezekre a feltételekre nem tudunk ráborítani, és ragaszkodunk a Curva Sud tiltakozásához, tehát nem veszünk részt a március 20.-i, firenzei mérkőzésen.”

A Viking Juve Milano vezetősége

A Juventus Club Hungary 14 fővel képviseltette (volna) magát a találkozón, de kitartunk a Curva Sud, és főleg milánói testvéreink tiltakozása mellett, és egyetértünk a véleményükkel, ezért töröltük a túrát. ULTRAS LIBERI!

 


 forrás: Juventusfc.hu