Recent comments

Friss Hírek

A Juventus Pogba góljával győzte le a Parmát

A Serie A 11. fordulójában a bajnoki címvédő Juventus 1–0-ra legyőzte a Parmát idegenben, így ideiglenesen megelőzte a Napolit a tabella második helyén.


Nagyon gyenge iramot produkáltak a csapatok a mérkőzés első felében, sokat elmond, hogy az első kaput eltaláló kísérletet a 15. percben jegyezhettük fel, de Carlos Tévez öt méterről eladott lövését Antonio Mirante könnyedén fogta.

Később sem javult sokat a helyzet, alig-alig tudtak épkézláb támadásokat felépíteni az együttesek, erre pedig a játékosok is rájöttek, hiszen egymást követték az átlövések a félidő derekától. Főleg Arturo Vidal volt aktív, de igazából ezek az átlövések sem jelentettek különösebb veszélyt a kapukra.

A Juventus védelmében persze elmondható, hogy tartalékosabb felállásban léptek pályára, és inkább már a jövőheti, Real Madrid elleni BL-mérkőzés járt a torinóiak fejében, ettől függetlenül pocsék félidőt produkáltak a csapatok.

A második játékrészt a Juventus sokkal támadóbb szellemben kezdte el, ennek ellenére nem sok hiányzott ahhoz, hogy a parma szerezze meg a vezetést. Az 53. percben Jonathan Biabiany harcolt nagyot a jobb oldalon, centerezését aztán Amauri sarokkal próbálta behúzni a jobb alsó sarokba öt méterről, és csak nagyon kevéssel tévesztett célt  brazil játékos.

Antonio Conte (aki vezetőedzőként 100. Serie A mérkőzésén irányította a Juventust) később Andrea Pirlót is behozta a 70. percben pedig nagy lehetőség adódott a Juventus előtt. Simone Padoin lapos beadását Tévez lőtte kapura hét méterről, de Mirante hatalmas bravúrral mentett.

Hét perccel jkésőbb azonban már Mirante sem tudott segíteni csapatán, Az egy perccel korábban beálló Fabio Quagliarella lövése a keresztlécen csattant, a kipattanó labdára pedig Paul Pogba ért oda a leggyorsabban, a francia középpályás pedig 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 0–1


A Parma mindent megtett annak érdekében, hogy legalább az egyik pontot meg tudja menteni, de nem járt sikerrel, így a Juventus, ha nagyon nehezen is, de megszerezte a győzelmet, és továbbra is tapad az élen álló Romára.  

Parma–Juventus 0–1 (0–0)
Gólszerző: Pogba (77.) 

forrás: NSO