Recent comments

Friss Hírek

Milan: Egy győzelem továbbjutást érhet Glasgowban

A Milan kedd este a Celtic otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában.  


A rossoneri a győzelem megszerzése esetén nagy lépést tenne a továbbjutás felé.

A Celtic 13 fordulót követően 5 ponttal megelőzve az Inverness csapatát vezeti a sikót bajnokságot. 

A skót alakulat mérlege 10 győzelem és 3 döntetlen, 30 rúgott és 12 kapott gól, és összesen 33 pontot szereztek. A Celtic előző 5 bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert (Celtic-Aberdeen 3-1, Ross County-Celtic 1-4, Partick Thistle-Celtic 1-2) és kétszer döntetlent játszott (Celtic-Dundee United 1-1, Hibernian-Celtic 1-1).

A skót együttes az előző fordulóban hazai pályán 3-1-re legyőzte az Aberdeen csapatát. A gólokat Commons (2), Boerrigter illetve McGinn szerezte. A Celtic a következő kezdővel lépett pályára: Forster – Fisher, van Dijk, Ambrose, Izaguierre – Ledley, Mulgrew – Brown, Commons, Samaras – Pukki.

A Celtic hazai góllövőlistáját (csak bajnoki találatok) Kris Commons vezeti 9 meccsen 6 szerzett góllal, őt követi Anthony Stokes 10 meccsen 5 góllal. A harmadik legeredményesebb játékos Georgios Samaras a maga 4 találatával.

A Celtic hazai pályán 6 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a mérleg 4 győzelem és 2 döntetlen, valamint 12 rúgott és 6 kapott gól. Idegenben 7 meccsen a mérleg 6 győzelem, 1 döntetlen és 18-6-os gólkülönbség.

A zöld-fehérek a BL selejtezőjének 2. körében a Cliftonville ellen léptek pályára, végül 5-0-s összesítéssel továbbjutottak. A harmadik selejtezőkörben az Elfsborgot a hazai pályán aratott 1-0-s arányú győzelemmel sikerült kiejteniük. A play-off körben a Shakhter Karagandyt kapták ellenfélként, a skótok 3-2-es összesítéssel jutottak be a csoportkörbe, ahol a Barcelonával, a Milannal és az Ajaxszal szerepelnek a H csoportban.

A Celtic a BL csoportkörének első fordulójában 2-0-ra kikapott az AC Milantól, a második körben pedig a Barcelona győzte le őket 1-0-ra. A 3. fordulóban hazai pályán 2-1-re legyőzték az Ajaxot, majd november 6-án 1-0-ra kikaptak Amszterdamban, így jelenleg a H csoport utolsó helyén állnak 3 ponttal.

A Milan nagyon gyengén áll az olasz bajnokságban. A rossoneri 13 fordulót követően a tabella 13. helyén áll 14 szerzett ponttal. A mérleg 13 meccsen 3 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. A rúgott gólok száma 18, a kapott góloké 20. A piros-feketék az előző 5 bajnokijukból kettőt elveszítettek (Milan-Fiorentina 0-2, Parma-Milan 3-2) és háromszor döntetlent játszottak (Milan-Genoa 1-1, Chievo-Milan 0-0, Milan-Lazio 1-1).

A rossoneri a Serie-A előző fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a San Siróban a Genoával. A gólokat Ricardo Kaká és Alberto Gilardino szerezte, utóbbi büntetőből volt eredményes. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Milan több mint egy félidőt emberelőnyben játszott és Balotelli révén egy büntetőt is hibázott.

A Milannál a legeredményesebb játékos (csak bajnoki gólok) Sulley Muntari és Mario Balotelli 3-3 góllal, őket követi Ricardo Kaká, Valter Birsa, Robinho és Andrea Poli 2 góllal. Az egy gólos játékosok közé sorolható Philippe Mexés, Matias Silvestre, Ignazio Abate és Alessandro Matri.

A lombard klub a bajnokságban hazai pályán 7 meccsen lépett pályára, a mérleg 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, 8 rúgott és 7 kapott gól. Idegenben 6 találkozón a mérleg 3 döntetlen és 3 vereség, 10-13-mas gólkülönbség.

A piros-feketék a BL selejtezőjében a PSV Eindhoven ellen játszottak. Eindhovenben 1-1-es döntetlen született, míg a San Siróban a Milan fölényesen, 3-0-ra győzött és továbbjutott.

A csoportkörben a Barcelonával, az Ajaxszal és a Celtickel kerültek egy csoportba. Az első fordulóban 2-0-ra legyőzték a Celticet Milánóban, a második fordulóban Amszterdamban 1-1-es döntetlent játszottak az Ajaxszal. Ezt követően következhetett a Barcelona elleni oda-visszavágó: a Milan hazai pályán döntetlenezett, idegenben pedig 3-1-re kikapott a katalánoktól. A Milan jelenleg a csoportkör 2. helyén áll 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel, összesen 5 gyűjtött ponttal.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét. A keretben nem szerepel Gabriel, Marco Amelia, Mattia De Sciglio, Matias Silvestre, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo, Jherson Vergara, Riccardo Saponara, Sulley Muntari, Stephan El Shaarawy, M’Baye Niang és Giampaolo Pazzini neve.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Ferdinando Coppola, Lorenzo Ferrari; Ignazio Abate, Daniele Bonera, Kevin Constant, Matias Silvestre, Cristian Zapata; Valter Birsa, Bryan Cristante, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Ricardo Kaká, Mario Balotelli, Alessandro Matri, Robinho.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Bonera, Constant – Montolivo, De Jong, Emanuelson – Kaká – Matri, Balotelli.


A két csapat összesen 9 alkalommal találkozott egymással, 5 Milan és 1 Celtic győzelem született, míg háromszor döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 9, a Celtic 2 gólt szerzett.

A két klub legutóbbi összecsapásán a Milan 2-0-ra legyőzte skót ellenfelét. A gólokat Izaguirre (ÖG) és Muntari szerezte. A Milan a következő kezdővel állt fel: Abbiati – Zaccardo, Zapata, Mexés, Constant – Nocerino, De Jong, Muntari – Birsa – Matri, Balotelli.

A találkozót a török Cüneyt Cakir vezeti. A játékvezető 2006-óta nemzetközi bíró. Cakir összesen 16 BL mérkőzést vezetett. Ő vezette a tavalyi EB döntőt. A török játékvezetőnek még nem volt alkalma Celtic mérkőzést vezetni, míg a Milannak egy meccset vezetett, akkor 1-1-es döntetlen született a PSV ellen, a meccset Eindhovenben rendezték.

forrás: acmilan.hu