Recent comments

Friss Hírek

Két gól, három kapufa, döntetlen az olasz-németen

Az olasz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Németországgal Milánóban.


A mérkőzés mozgalmasan kezdődött: Mario Balotelli, a tavalyi Eb elődöntőjének hőse már a 45. másodpercben célba vette Neuer kapuját, majd Andrea Pirlo veszélyeztetett szabadrúgásból. 

Az olaszok jól kezdtek, azonban mégis a németek szerezték meg a vezetést a 8. percben Toni Kroos szögletét és Mats Hummels fejesét követően. Azért a kapufa segítsége is kellett. 0–1

Érdekesség, hogy a német válogatott a vb-selejtezők során 36 gólt szerzett, de egyet sem fejjel, a mai estén mégis egy bólintás hozta meg a vezetést.

Az olaszokat megfogta a bekapott gól, percekig nem találták magukat a pályán, ezt Höwedes egy újabb veszélyes fejessel próbálta kihasználni – sikertelenül. 

Percekkel később Sami Khedira távolról próbálta meglepni Buffont, lövését a kapufa a védte, megúszták az olaszok, akik ekkor nagyobb fordulatszámra kapcsoltak. 

Erőfeszítéseiknek a 28. percre lett meg a gyümölcse, ekkor Ignazio Abate, a Milan hátvédje labdaszerzését követően Bonuccival játszott össze, majd jobbal okosan kilőtte a hosszú sarkot. Abate első gólját ünnepelhette az olasz válogatott mezében. Meg is ünnepelte rendesen. 1–1

Az első félidő hátralévő részében újabb kapufát lőttek a németek, ezúttal Andre Schürrle és a léc volt a főszereplő.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebb és kevésbé lüktető játékot hozott, emellett, ahogy egy igazi felkészülési mérkőzéshez illik, számos csere szabdalta szét a folyamatos játékot. Az utolsó tíz percre egy kisebb tömegbunyóval vágtak neki a csapatok, Toni Kroos és Thiago Motta kapott össze, de két sárga lap kíséretében békét kötöttek.

A ráadásban még Höwedes is eltalálta a kapufát, így Gianlugi Buffont és az olaszokat harmadszor mentette meg a szerencse a góltól. A végére tehát maradt a nem is olyan békés, de 1–1-es döntetlen, Németország nem tudott bosszút állni a 2012-es Eb-elődöntőben elszenvedett vereségért, de vélhetően a mai estén nem is ez volt a cél. 

OLASZORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–1)
G: Abate (28.), ill. Hummels (8.)

forrás: NSO