Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Németország tétmérkőzésen még sohasem tudta legyőzni az olasz válogatottat

A Vb-pótselejtezők miatti válogatott szünetben az olasz válogatottnak csoportelsőként szerencsére nincs kötelezettsége tétmeccsen, ám ahogy az lenni szokott, ilyenkor barátságos meccseket vívnak a csapatok a felkészülés és összeszokás jegyében. 


Itália legjobbja a világ egyik legerősebbjének számító Németországgal, valamint Afrika gyöngyszemével, Nigériával csapnak össze ezekben a napokban.

Ma este 20:45-kor Milánóban feszül egymásnak a két nagy rivális, Olaszország és Németország. Németország tétmérkőzésen még sohasem tudta legyőzni az olasz válogatottat, barátságos meccseken azonban többször is sikerült már elérniük ezt a bravúrt, ami az olasz mentalitást ismerve ("akkor tegyük oda magunkat, amikor nagyon kell"), bizony ma sem elképzelhetetlen. 

Mi azért bízunk az Azzurri sikerében, a legvalószínűbb eredmény azonban mégis talán a döntetlen.

A két csapat legutóbbi barátságos meccse is ikszre végződött, 2011. februárjában Dortmundban lett 1-1 az eredmény. Az akkor gólt szerző Giuseppe Rossi ma sérülés miatt egész biztosan nem fog pályára lépni, ahogy a római De Rossi sem. A várhatóan 4-3-1-2-es felállásban pályára lépő csapat ismételten a Juve-Milan tengelyre építhet elsősorban, miután várhatóan a kezdőcsapat nem kevesebb mint 8 tagja fog kikerülni valamelyik csapatból.

A németek maradnak majd a jól bevált 4-2-3-1-es hadrendnél, Joachim Löw kerete pedig van annyira minőségi, hogy a Klose-Podolski-Özil trió hiányát is elbírja. A germánok elsősorban a jelenleg világverőnek számító Bayern Münchenre építenek, kezdőjük több mint fele, 6 ember onnan kerülhet ki.

Olaszország (4-3-1-2): Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Criscito - Motta, Pirlo, Montolivo - Marchisio - Balotelli Osvaldo.

Németország (4-2-3-1): Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Jansen - Kroos, Khedira - Müller, Götze, Schürrle - Kruse.

A tavaly nyári Eb-elődöntőben aratott fantasztikus győzelem óta először találkozik egymással Prandelli és Löw csapata, mi pedig bízunk a hasonló eredményben és az ugyancsak nagyszerű játékban. Forza Italia!

forrás: azzurri.co.hu