Recent comments

Friss Hírek

Conte: A sorsunkról mi döntünk

A szerdai BL találkozó utáni nyilatkozatában Antonio Conte biztosította a Juventus szurkolóit, hogy csapata Isztambulba győzni megy, bár a tegnapi meccset követően az olaszoknak a döntetlen is elégséges a továbbjutáshoz.


„Tudtuk, hogy a koppenhágai csapat veszélyt jelent a tizenhatosra beemelt labdáknál, az első mérkőzésen egy szabadrúgásnál okoztak gondot, most pedig egy bedobásnál. Bonyolítottuk a saját életünket, de sikeresen visszatértünk a helyes útra egy második és harmadik góllal.” - nyilatkozta Antonio Conte a Sky Sport Italia stábjának.

„Minden szempontból megérdemelt győzelmet arattunk, bár sokkal boldogabb lennék, ha nem kaptunk volna gólt.”

„A tavaly az európai szereplés teljesen új volt számunkra, mivel edzőségem alatt még nem játszottunk európai kupasorozatban. Ebben az évben megnehezítettük a saját életünket a Köbenhavn és a Galatasaray elleni első meccsekkel, talán a Real Madrid elleni mérkőzéssel is, ha nem hullajtottunk volna pontokat ezeken a mérkőzéseken, már továbbjutottunk volna.”

Antonio Conte biztosított mindenkit, hogy a Juventus nem az egy pontot veszi célba Roberto Mancini csapata ellen idegenben, még ha egy pont is elégséges lesz a továbblépéshez.

„Nagyon parázs mérkőzésre számítok Isztambulban, azonban mi hoztuk magunkat ilyen helyzetbe, most pedig mi kell megoldást találjunk. A sorsunkról mi döntünk, ez a legfontosabb, mivel így nem kell más eredményeit figyeljük.”

„A DNS-ünk nem engedi meg, hogy számolgassunk. Azért utazunk Isztambulba, hogy győzzünk, mi csak így tudunk játszani. Ha a Galatasaray jobban teljesít, akkor megtapsoljuk a teljesítményüket, de mi képtelenek vagyunk arra, hogy hátradőljünk, és várjuk az ellenfél támadását. Saját játékunkat mutattuk a Bayern München, a Chelsea és a Real Madrid ellen, így ugyanezt fogjuk tenni a Galatasaray csapatával szemben is, ez nem kérdéses.”

Az utóbbi hetekben a Juventus feltámadáson ment keresztül, különösen megfigyelhető ez a Fiorentina elleni 4-2-es vereséget követően.

„Az eredmények határozottan javultak az utóbbi másfél hónapban, azonban nem hiszem, hogy teljesítményben ekkora különbség lett volna tapasztalható. Ha a csapat egy olyan arcon csapásban részesül, mint mi a Fiorentina ellen, amire senki nem számított, ez talán felszítja az emberben a kissé alábbhagyott büszkeséget és elszántságot.”

„Ahogy mindig is mondtam, megbízok ebben a csapatban, mivel kiváló játékosaink még ennél is kiválóbb emberek, akik tudják, ha valami nincs rendben és rendkívül kritikusak saját teljesítményüket illetően.” - zárta nyilatkozatát dicsérettel Antonio Conte.

forrás: juventuz.blog.hu