Recent comments

Friss Hírek

Benítez: Messzire juthatunk, ahogy anno a Liverpoollal

Rafa Benítez, a Napoli vezetőedzője szerint együttese sokáig menetelhet a Bajnokok Ligájában, és emlékeztetett rá, hogy az ő Liverpoolja első szezonjában az esélyeket meghazudtolva megnyerte a sorozatot.


A Napoli kiharcolhatja a továbbjutást, ha kedden az előző kiírás döntőjében alulmaradó Dortmund otthonában nem szenved vereséget, de Benítez még ennél is előrébb tekint.

„Ez a csapat sokáig juthat – szögezte le a nápolyi stafétát a nyáron átvevő Rafa Benítez. –  Még csak a kezdetén járunk projektünknek. Az első évemben a Liverpoolnál is sikeres voltam. Fontos a jó kezdés, mi pedig csak most kezdtük a saját fejezetünket.”

Ugyanakkor a spanyol mester elismerte, nehéz lesz legyőzni az idei döntős Dortmundot a Westfalenstadionban közel 66 ezer néző előtt.

„A Dortmund az egyik legmagasabb szintű ellenfél – tette hozzá Benítez. – A legnagyobb tiszteletünk illeti meg a dortmundiakat, amelyet az elmúlt évek nagy sikereivel kiharcoltak maguknak. Imádtam azokat a mérkőzések. Igazi kihívás lesz a számunkra a német együttes. Mindkét csapat számára nehéz mérkőzés lesz, száz százalékot kell nyújtani, hogy jó eredményt érjünk el.”

A Napoli az első négy BL-párharcából hármat megnyert, és csak az Arsenal ellenit vesztette el 2–0-ra, két gyorsan kapott gól miatt. A Juventus elleni bajnoki rangadón 3–0-ra maradtak alul a nápolyiak, és szintén már az összecsapás kezdetén hátrányba kerültek, sőt, legutóbb a Parma elleni is kikaptak.

„Az eddigi négy BL-meccsünkből háromban már a mérkőzés elején játékba lendültünk, ezért elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel” – zárta mondandóját Benítez.

forrás: NSO