Recent comments

Friss Hírek

A Juve bedarálta a Livornót, a Fiorentina kikapott

A Juventus labdarúgócsapata sokáig csak szenvedett, ám végül 2–0-ra legyőzte idegenben a Livornót a Serie A 13. fordulójában.



A Juventus úgy érkezett Livornóba, hogy esetleges győzelmével átveszi a vezetést a tabellán, hiszen a Roma csak hétfőn játszik. 

A hazaiak újoncként elsősorban a tisztes helytállásban reménykedtek, és az sem hajtotta a malmukra a vizet, hogy 1941 óta nem tudták legyőzni hazai környezetben a Juvét.

A meccs úgy indult, hogy a délutáni szunyókálást választóknak nem lesz szükség altatóra. Csak nézik a két gárda vergődését, és már a legszebb álmukat látják. 

Negyedóra alatt szinte semmi nem történt. Ezután kicsit megélénkült a meccs, többet birtokolta a labdát a Juventus, de a Livorno jól védekezett. Az ellentámadásokra ugyan már nem maradt ereje a bordó mezeseknek, de cserébe a Juventus sem szállította a helyzeteket futószalagon.

Sőt, Pogba 21 méteres életerős, léc alá tartó lövését, valamint Asamoah nem túl erős löketét leszámítva a Juventus sem találta el a kaput, így nem volt csoda, hogy gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A második félidőt támadásokkal indította a Livorno, de helyzetbe nem tudott kerülni. A Juventus nem idegeskedett, játszotta az első félidőben megszokott biztonsági játékát. A lelkes hazaiak többször is kontrából veszélyezettek, de nem tudták kijátszani a helyzeteiket. 

Ez aztán a 63. percben meg is bosszulta magát. Pogba adta be jobbról a labdát, Llorente érkezett 7 méterre a kaputól, és jobbal, kapásból a kapu bal oldalába vágta a vendégcsapat vezető gólját. 0–1
 
Nagyon szép gól volt, ami egyben azt is jelentette, hogy a Livorno összecsuklott, mint a colstok, hiszen a játékosok érezték, hogy nincs sok esélyük az egyenlítésre.

Ennek az igazsága a 75. percben igazodott be, amikor növelte előnyét a Juventus. Llorente vette le szépen a labdát a tizenhatos vonalán, szépen tartogatta, majd visszagurított az érkező Téveznek, aki jól helyezett lövéssel a jobb alsó sarokba küldte a Juventus második gólját. 0–2

A hátralévő időben még rúghatott volna legalább kettőt a Juventus, a Livorno viszont teljesen hatástalan volt, azaz Buffon az 500. meccsét úgy ünnepelhette, hogy nem kapott gólt, csapata pedig hétfőig biztosan a tabella élére ugrott.

Livorno–Juventus 0–2 (Llorente 63., Tévez 75.)

A Fiorentina több nagy helyzetet is kihagyott Udinében az első fél órában, a hazaiak aztán Di Natale oldalról belőtt szabadrúgása után megszerezték a vezetést a berobbanó Heurtaux révén. A lilák a második félidőben is hiába rohamoztak, képtelenek voltak bevenni Brkics kapuját, így nem tudták kihasználni a Napoli szombati botlását.

Udinese–Fiorentina 1–0 (Heurtaux 34.)


Tovább tart a Catania vesszőfutása, a szicíliai alakulat ezúttal a Torino vendégeként maradt alul.


Torino–Catania 4–1 (Immobile 10., El Kaddouri 34., 61., Moretti 58., ill. Leto 50.)



A Sampdoria közel állt hozzá, hogy három vereség után győztesen hagyja el a játékteret, ám hiába vezetett a 94. percig a Lazio ellen – úgy, hogy a második félidőben szinté végig emberhátrányban játszott –, a hosszabbítás végén Cana betalált, ezzel megmentett egy pontot a fővárosiaknak.



Sampdoria–Lazio 1–1 (Soriano 67., ill. Cana 94.)

A sassuolóiak is tíz emberrel fejezték be a mérkőzésüket, ám ők meg tudták őrizni kétgólos előnyüket az Atalantával szemben.

Sassuolo–Atalanta 2–0 (Zaza 64., Berardi 67.)
forrás: NSO