Recent comments

Friss Hírek

A Genoa kapusa megőrjítette a Milant; kikapott a Napoli

Az olasz labdarúgó Serie A 13. fordulójában a Milan újabb pontokat hullajtott, miután tizenegyest is hibázott, és 1–1-re végzett a mérkőzés nagy részében emberhátrányban védekező Genoával.


A Milan–Genoa meccsen jól bekezdtek a csapatok: a 4. percben Nigel de Jong óriási passzt ívelt a kilépő Kaká elé, a brazil gyönyörűen levette a labdát, majd a jobb alsóba lőtt, méltón ünnepelve 200. Serie A-s mérkőzését.

A hazai öröm nem tartott sokáig, a 8. percben egy Emanuelson–Vrsaljko konfrontációt követően a játékvezető a büntetőpontra mutatott, Alberto Gilardino pedig rövid nekifutás után iszonyatos erővel a kapu közepébe vágta a labdát.

1–1 után egy kicsit esett a tempó, majd a félidő közepén Balotelli ollózását követte nagy felhördülés – bár gól nem. A rendkívül aktív olasz válogatott csatár további kísérletekkel tette próbára Mattia Perint, majd a 37. percben büntetőt rúghatott, miután Thomas Manfredini piros lapot és tizenegyest érően állította meg. Más kérdés, hogy nem élt az eséllyel: a sokáig tétmérkőzésen hibátlan csatár rövid időn belül másodszor rontott, tizenegyesét Perrin védte!

A folytatásban a Milan frusztrációja egyre nőtt, a Genoa masszívan védekezett, ami a védősoron átment, azt meg a kiválóan védő Perin hatástalanította, Kaká és Balotelli mellett Matri is beszállt a hazai helyzetkihagyó versenybe, a vendégek emberhátrányban is tartották az ikszet – a játék képéről sokat elmond, hogy a 70. percben 11:1 volt a kapura lövési arány, de ez a Milant a legkevésbé sem vigasztalta.

Allegri a hajrára Robinhót is beküldte, hátha sikerül végre az áttörés, a helyzetek meg csak jöttek és jöttek – de sorra ki is maradtak, Birsa lövését Perin kitolta, Kaká csavarása elkerülte a kaput. A 88. percben Emanuelson precíz beadása teljesen egyedül találta Birsát, a szlovén megnézte magának a teljesen üresen tátongó jobb sarkot, majd lazán mellé bólintott, társai nem győzték fogni a fejüket... A végén hiába rohamozott a Milan, a meccs hősének bizonyuló Perin és társai állták a sarat – a Genoa egyetlen kapura lövéssel elvitt egy pontot, a hazaiak maguk sem tudják, ezt a meccset hogyan adták ikszre.

Milan–Genoa 1–1 (Kaká 4., ill. Gilardino 8.)


A Napoli a Juventus elleni 3–0-s vereség után az Antonio Cassano által húzott Parma ellen készült javítani. 

A győzelemre sokkal esélyesebbnek tartott nápolyiak nagyon álmosan kezdtek, és az első 15 percre teljesen átengedték a kezdeményezés lehetőségét a Parmának, amely Antonio Cassanónak és Jonathan Biabianynak köszönhetően sorra dolgozta ki a helyzeteket.

Az első negyedóra után lassan elkezdtek ébredezni a hazaiak, és bár elől rendre meg is találták a nápolyi középpályások a Real Madrid excsatárait, José Callejónt és Gonzalo Higuaínt, az első félidőben nem jutottak gólig, sőt még igazán említésre méltó helyzetig sem a hazaiak.

A szünet után sem lett sokkal izgalmasabb a találkozó, és a lehetőségek is elmaradtak, viszont a zuhogó esőben szép kontrákat vezető Parma így is talált egy gólt. A 81. percben Cassano cselezte át magát könnyedén szinte az egész pályán, majd a fű csúszósságát kihasználva, a tizenhatos jobb sarkáról laposan a jobb alsóba lőtt. 

Az eredmény ezt követően már nem változott, így hatalmas meglepetésre a Parma a Serie A-ban századik találatát szerző Antonio Cassano góljával 1–0-ra legyőzte a Napolit.

Napoli–Parma 0–1 (Cassano 81.)

forrás: NSO