Recent comments

Friss Hírek

Conte: Létfontosságú mérkőzés vár ránk

A csapat sorsdöntő Bajnokok Ligája csoportmérkőzését megelőző kedd esti sajtótájékoztatón, Antonio Conte igyekezett felhívni játékosai figyelmét az összecsapás tétjére, azonban azt is elárulta, hogy nyugalommal várja a szerda esti megmérettetést.


"A szerdai mérkőzés rendkívül nehéz, ugyanakkor létfontosságú is lesz. Mindenáron győznünk kell, ha folytatni akarjuk az utazást a Bajnokok Ligájában."
 
"Ugyanakkor tökéletesen nyugodt vagyok, mivel a csapatomat alkotó srácok az elmúlt két és fél esztendő során már hozzászoktak az ilyen, élet és halál kérdéséről döntő mérkőzésekhez, melyek hatalmas nyomással és felelősséggel járnak. Ma este egy ilyen mérkőzés következik, de a Juventus tudja, hogy miként kezelje az ilyen találkozókat."

A mérkőzés során fontos szerep juthat a torinói közönségnek, amely pokoli hangulatot teremthet a dán bajnok játékosai számára. 

"Mindig is azt mondtam, hogy a szurkolók fontosak. Azok, akik az északi és a déli lelátón foglalnak helyet, a Juventus Stadium lüktető szívét jelentik, s az elmúlt két év során már elképesztő sikerekhez segítettek bennünket. Nem hiszem, hogy bármi esély lenne arra, hogy magunkra hagyjanak bennünket egy ennyire fontos mérkőzés előtt. Mindenkinek a segítségére szükségünk van, amikor a győzelemre törünk."

A Juventus kissé döcögős rajtot vett mind a hazai bajnokságban, mind az európai színtéren, azonban a Livorno elleni győzelemmel, köszönhetően az AS Roma döntetlenjének is, visszavette az őt megillető első helyet a bajnoki tabellán. A mester szerint ez semmiféle kihatással nem lesz a FC Köbenhavn elleni mérkőzésre, s fiai  az elvárható profi mentalitással és maximális erőbedobással esnek majd neki a soron következő ellenfélnek.

"Mindig különválasztjuk a két kiírást, s az, hogy visszatértünk a bajnoki tabella élére, nem változtat semmit. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, a fejlődés lehetőségét kutatva, s arra törekedve, hogy megőrizzük azokat a jellemvonásainkat, amelyek sikerre vezettek bennünket az elmúlt években."

A koppenhágaiak kapuját az utóbbi hetekben roppant sikeres Tévez-Llorente duó ostromolja majd, s Conte ejtett néhány szót a kezdeti nehézségeket legyőző spanyol támadóról is.

"Fernando kiválóan teljesít. Egykor, amikor a Juventushoz csatlakoztam, én is hasonló helyzetben találtam magam, mikor mindent sötéten láttam, s nem hittem abban, hogy a megfelelő helyen vagyok. Világbajnokként és sikeres játékosként érkezett, de megvolt benne a türelem ahhoz, hogy megszokja az itteni munkamennyiséget, s alkalmazkodott ehhez. Ő egy tökéletes és modern játékos, nem csak egy tipikus középcsatár, aki lesben áll a tizenhatoson belül, hanem olyasvalaki, aki gólpasszokkal segíti csapatát."

"Ugyanakkor még bőven van hova fejlődnie, de ha így folytatja, egészen biztosan ott lehet majd a világbajnokságon. Jól megértik egymást elöl Tévezzel, s mostanra kezdőkké váltak, de nem fogok megfeledkezni azokról sem, akik olyan sok sikerhez segítettek bennünket az elmúlt két esztendőben."

Antonio Conte mesternek az elmúlt bajnoki fordulóban komoly fejfájásra adott okot a védelem összeállítása, azonban most ismét számolhat majd Leonardo Bonucci és Angelo Ogbonna szolgálataival, míg a sérült Andrea Barzagli bizonyosan kihagyja majd a dánok elleni találkozót.

"Barzagli a teljes múlt hetet azzal töltötte, hogy megpróbált kilábalni a sérülésből, amit a válogatottnál gyűjtött össze. Tegnap már csatlakozott a kerethez, de nem kerül bevetésre. Vannak más játékosaink, mint például Cáceres, akik rendelkezésre állnak, s akik pontosan ugyanolyan jól tudnak teljesíteni, így időt hagyunk Andreának arra, hogy megfelelő edzésmunkát végezzen, s visszatérhessen az Udinese ellen."

forrás: juventuz.blog.hu