Recent comments

Friss Hírek

Lanzafame: Van, aki megúszta, van, aki nem

Az olaszországi bundabotrányban való érintettsége miatt tizenhat hónapos eltiltását töltő, legutóbb a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát erősítő Davide Lanzafame elmondta, manapság fiatalok felkészítésével foglalkozik, míg a meccsmanipulációs üggyel kapcsolatban az a véleménye, hogy van, aki megúszta a büntetést, és van, aki nem.


„Nagyon különleges helyzetben vagyok, ami új és furcsa a számomra. Tizenegy és fél hónap múlva léphetek ismét pályára, keményen dolgozom annak érdekében, hogy a lehető legjobb fizikai és mentális állapotba kerüljek. A futball az életem” – kezdte a goal.com című internetes portál olasz nyelvű kiadásának adott interjúját Lanzafame.

„Van, aki megúszta a bundaügyben való érintettséget, és van, aki nem. Órákig beszélhetnénk arról, hogy a politikai befolyás milyen szerepet játszott a döntésekben, de inkább nem kommentálom a történteket. 

Vállalom a felelősséget a tetteimért, amelyekért megfizettem” – elmélkedett a legutóbb a Budapest Honvédot erősítő olasz támadó, akit számos barátja magára hagyott, miután bebizonyosodott, hogy érintett a Calcioscommesse néven ismertté váló megvesztegetési ügyben.

Lanzafame az olasz labdarúgásban dolgozó szakemberekről jó véleménnyel van.

„Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője felkészült, nagyon jó tréner, aki a haláláig új ötletekkel áll majd elő a futball terén. Edzőim közül a legnagyobb hatással a jelenleg az Udinesét irányító Francesco Guidolin volt rám, csodálom őt. A Fiorentinát trenírozó Vincenzo Montella pedig edzőként félelmetes. Az eredményei önmagukért beszélnek, példaértékűen olvassa a játékot, nagyon aprólékos munkát végez. Utóbbi két edző kivételes képességű” – dicsérte korábbi „mestereit” a 26 esztendős támadó, aki úgy véli, bölcs döntést hozott, hogy a 2012–2013-as szezon tavaszi felét a Budapest Honvédnál töltötte, amellyel Európa-liga-szereplést érő pozícióban végzett a bajnokságban, és szakmailag elégedett volt a Magyarországon eltöltött fél évvel. A csatár szerint hazájában rosszindulatúak voltak vele az emberek, pedig minden klubjában a maximumot nyújtotta.

„Jelenleg fiatalok felkészítésével foglalkozom, rengeteget segítek nekik. Ismétlem, a futball az életem. Mindig jó látni, hogy a srácok milyen lelkesedéssel vetik bele magukat a munkába” – zárta mondandóját Lanzafame, aki júliusban kötött vádalkut az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságával, amely 16 hónapos eltiltással sújtotta.

forrás: NSO