Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Nagyszerű este volt

Még nem tudni, fordulóponthoz érkezett-e a Milan labdarúgócsapata,  egyvalami azonban tény: a vörös-feketék a Celtic otthonában kedd este  aratott meggyőző (3–0) BL-sikerük révén elkönyvelték idénybeli első  idegenbeli győzelmüket.


„Nagyszerű este volt, a srácok elsősorban az első félidőben nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a győzelemre. Legutóbb 1969-ben nyertünk Glasgow-ban, ennek tükrében különösen értékes egy ilyen meggyőző siker” – mondta Massimiliano Allegri, a háromgólos győzelmet arató Milan vezetőedzője, aki rengeteg kritikát volt kénytelen elviselni az utóbbi hetekben (is), csapata ugyanis több mint egy hónapon át nem nyert tétmérkőzést.

„Mosolyognom kell, ha eszembe jut, miket kaptunk az elmúlt hetekben, és a rossz eredmények nyomán azt kellett hallgatnom, hogy ez a csapat katasztrofális – folytatta Allegri. – Hát kérem, valójában ugyanaz a csapat vagyunk most is, amelyik az elmúlt hónapban voltunk. Egy jó csapat, amelyiknek megvannak az erősségei és a gyengeségei, és amelyik az utóbbiak ellensúlyozásán keményen dolgozik.”

A Milan trénere szerint a helyzetek alapján már a Genoa elleni hétvégi bajnokinak is három nullára kellett volna végződnie 1–1 helyett.

„De hát ilyen a futball: az apró momentumok néha a te utadat egyengetik, néha az ellenfélét. A szerencse kulcsfontosságú összetevő a sportban” – jelentette ki Allegri, aki elégedetten nyugtázta, hogy kedd este Kaká és Valter Birsa kiválóan támogatta az előretolt csatárt, Mario Balotellit. Utóbbi kettőt külön ki is emelte:

 „Balotelli nagyon jól érezte, mikor kell megnyújtania a csapatszerkezetet az előretöréssel, és mikor kell visszahúzódnia a középpályára. Ami a két gólt előkészítő Birsát illeti, sokan azt hajtogatják, hogy nem Milan-szintű futballista, szerintem viszont tehetséges srác, aki kemény munkával igyekszik bizonyítani a hasznosságát.”

forrás: NSO