Recent comments

Friss Hírek

Milan: Galliani távozik a Rossoneritől!

Idáig az is kifejezetten élénk fantáziát igényelt, hogy egyáltalán megpróbáljuk elképzelni a Milant Adriano Galliani nélkül, most pedig saját fülünkkel hallgatni ahogyan bejelenti távozását egészen szürreális élmény.


Fester már akkor ott ült a Milan alelnöki székében, amikor sokan még azt sem tudtuk mit jelent ez a klub, később amikor aztán villámcsapásra megtanultuk, a legnagyobb sztárok gólörömével együtt égett bele emlékeinkbe a kopasz arca is.

"Közös megegyezéssel vagy anélkül, de távozom.

Számos személyes inzultus ért, ez nem a megfelelő módja egy újrastruktúrálás levezénylésének." - összegezte döntésének okait Galliani, kevés kétséget hagyva a nyilvánosság előtt, mely idáig is leszűrhette; a háttérben személye, illetve Barbara Berlusconi között éles ellentét áll.

A harc úgy tűnik végül hosszas vívódásután Barbara javára dőlt el, aki most a fanyalgóknak bizonyíthatja, valóban szakmai szempontok motiválták Fester megfúrásakor. A hölgyről ugyanis Pato-val való viszonyán túl, mely nem bizonyult túl szerencsés belépőnek, sokat teljes biztossággal nem tudhatunk, közszájon forgó újítási ötletei azonban reményt kelthetnek az évek óta változásért imádkozó milanistákban.

Barbara legfőbb tervei között számos ezidáig is égbekiáltóan evidens, de véghez nem vitt ötlet szerepel, melyek kivitelezése esetén máris komolyat profitálhatnak a vörös-feketék. Korábbi ikonok beemelése a szakmai stábba, az ázsiai piac meghódítása és az átigazolási rendszer újraértelmezése mind-mind értékes gondolatok, a kérdés csak annyi, hogy ettől valóban megoldódik-e a Rossoneri minden jelenlegi gondja, problémája.

Galliani korszakának leáldozása ugyanis száz százalékig egybe esett Silvio Berlusconi lejtmenetével, akinek anyagi gondjai teljesen átformálták a Milan lehetőségeit. 

A korábbi tehetős topklubból jelentősebb eszközök nélküli, az elvárások súlya alatt szenvedő (ex)nagycsapattá átalakuló Rossoneri manageléséhez kétségkívül más szemlélet szükséges, mint ami a korábbi 20-25 esztendő alatt a csúcson tartotta a klubot, jól lehet azonban, hogy a jelenlegi krízis már jóval régebb óta és jóval mélyebben zajlana, ha minden tudását és fifikáját latba vetve nem Adriano Galliani vezette volna e vészterhes időkben is az egyesületet..

forrás: azzurri.co.hu