Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Gyerekekkel tölthetik meg a zárt kanyarokat

Mint ismert, a Napoli elleni hazai győzelem alkalmával a Juventus szurkolói ismét nem fogták vissza magukat, az ultrák a Napolit és Nápoly városát szidalmazó énekeinek pedig komoly következményük lett.


A korábban már kirótt, ám felfüggesztett szektorbezárás ugyanis életbe lépett, így a Curva Nord egy, a Curva Sud pedig két meccs erejéig lesz lezárva. Vagy mégsem? 

A torinói illetékességű Tuttosport ugyanis eredeti ötlettel állt elő, amelyet, úgy tűnik, a klub is felkarolhat. A lap ugyanis azt találta ki, hogy az érintett meccsekre (Udinese valamint Sassuolo) a lezárt kanyarokat gyerekekkel töltse meg a klub. Ezzel a lépéssel minden fronton csak nyerne a Juve, hiszen amellett, hogy mégsem félig üres stadion előtt mérkőzne meg ellenfeleivel, fiatalok százainak nyújthatnak életre szóló élményt, ráadásul mindezt egy rendkívül szép gesztussal tehetnék, és akár hagyományt is teremthetnének Itáliában.

Az ötletből pedig könnyen valóság válhat, ennek a jelek szerint a hivatalos szervek sem állnak útjába: az Olasz Olimpiai Bizottság vezetője, Giovanni Malago, valamint az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Giancarlo Abete is támogatják az elképzelést.

A Juventusra az Udinese előtt még egy livornói misszió is vár, de azt követően minden adott lesz hozzá, hogy több száz gyerektorokból zúgjon a csapat himnusza, a Storia di un grande amore.

forrás: azzurri.co.hu