Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nincs alibizés

Antonio Conte nincs könnyű helyzetben csapata következő összecsapása előtt, hiszen elveszítette Andrea Barzaglit, így most Arturo Vidalt teszteli a védelemben. 


Ennek ellenére a mester leszögezte, hogy a "Juventus nem alibizhet a Livorno ellen".

Az Öreg Hölgy Livornoba utazik vasárnap délután, a mérkőzéssel kapcsolatban pedig Conte a következőket nyilatkozta:

"Nagyon tüzes légkörben fogunk pályára lépni Livornoban, egy olyan stadionban ami tele lesz lelkesedéssel."
 
"Egy nagyon szervezett csapattal nézünk farkasszemet. Fiatal edzőjük van, aki már megmutatta hozzáértését a Serie B-ben is. Szóval óvatosnak kell lennünk, már csak azért is, mert a Juventus ellen a kis csapatok az életükért játszanak." - vélekedett a tréner.

Conte elismerte, hogy csapata nincs könnyű helyzetben, hiszen Leonardo Bonucci és Angelo Ogbonna eltiltásukat töltik, Barzagli, Stephan Lichtsteiner, Mauricio Isla és Sebastian Giovinco pedig sérültek. Olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a "dögvészre" tekintettel esetleg Vidal játszhat a védelem közepén.

"Egy bonyolult hét lesz ez. Néhányan későn értek vissza a válogatottól, így esélyem sem volt arra, hogy együtt dolgozzak az egész csapattal. Vannak továbbá sérültjeink is, de ez nem lehet kifogás. Vidal a védelemben? Több opciót is próbálgatunk." - szögezte le Conte.

Conte ezután Barzagli helyzetéről is mesélt:

"Dühös vagyok, hiszen láttam, hogy csúnya dolgokat írnak a lapok Barzaglival kapcsolatban. Ő kétségkívül egy profi és ez a sérülés azt jelenti, hogy valószínűleg a Koppenhága ellen sem számolhatok vele."

A Juventus a második helyen áll a táblázaton, egy ponttal lemaradva a listavezető Roma gárdájától, akik ugyan veretlenek, de két döntetlenjüknek köszönhetően magukra húzták a Bianconerit.

"Jól teljesítünk a bajnokságban, talán még jobban mint az elmúlt idényben, de a Roma formája háttérbe szorítja ezt a teljesítményt. A verseny nagyon kiélezett lesz ezen az éven.

Conte néhány tanáccsal Paul Pogbat is ellátta, aki szerződésének megújítására készül a zebramezes alakulattal.

"Mindig is mondtam, hogy ő egy olyan minőséget képvisel, ami világklasszis játékossá teheti. A lényeg csupán annyi, hogy továbbra is leszegett fejjel és alázattal tegye a dolgát. Nagyon sok fiatal játékost láttam, különösen játékos pályafutásom elején, akik jóval erősebbek voltak nálam, de végül mégis alsóbb osztályokban kötöttek ki."

A klub - Déli Kanyar bezárásával kapcsolatos -  fellebbezését elutasították, így a következő hazai meccsükön az említett stadionrészt gyerekekkel fogják megtölteni.

"Ez egy remek ötlet, de még boldogabb lennék, ha a gyerekek az ultrákkal együtt buzdítanák a csapatot, természetesen csak civilizált módon. A támogatásnak együttesnek és nem részlegesnek kell lennie. - fejezte be Conte.

forrás: juventuz.blog.hu