Recent comments

Friss Hírek

Napoli: Benítez nem foglalkozik a Dortmunddal

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli vezetőedzője, Rafa Benítez egyelőre csak a Parma elleni hétvégi bajnokival foglalkozik, a jövő heti Dortmund elleni sorsdöntő BL-meccsel még nem.


A nápolyiak kvalifikálhatják magukat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, ha nem szenvednek vereséget Németországban, de egy kudarccal nagyon nehéz helyzetbe kerülnének.

„Mindig a soron következő a legfontosabb mérkőzés – mondta Benítez pénteken. – Most a Parma elleni mérkőzéssel foglalkozunk, és a csapatom összeállítása erre alapul majd, nem a Dortmund elleni meccsre.”

Bár a Parma csak a középmezőnyben foglal helyet, a korábbi Liverpool-mester tiszteli az ellenfelet.


„Antonio Cassano képességeivel mindenki tisztában van. Nagyon veszélyes játékos, akire nagyon figyelnünk kell. Továbbá ott van az ellenfélnél Jonathan Biabiany, aki rendkívüli gyorsaságával veszélyt jelenthet, valamint Amauri is. Olyan játékosaik vannak, akik jól védekeznek, és ebből veszélyes kontrákat vezetnek.”

A Napolinál Gonzalo Higuaín és Marek Hamsík kezdése is kérdéses.

„Mindketten jó edzésmunkát végeztek. Higuaín nem tűnt fáradtnak nekem. Minden játékosom felkészült, aztán majd meglátjuk, mit kezdünk a Parmával. De nagyon tetszett, amit az edzésen láttam.”

Az együttes jelenleg a 3. helyen áll a bajnokságban, három ponttal lemaradva a Juventus, néggyel a listavezető Roma mögött.

„Természetesen újra megnéztük a Juve elleni 3–0-s vereségünket – tért ki a rangadóra Benítez. – Túl sok teret adtunk nekik a kezdés utáni percekben.”


forrás: NSO