Recent comments

Friss Hírek

A Roma nem tudta legyőzni odahaza a Cagliarit

Visszavehette volna a Juventustól vezető helyét a tabellán az AS Roma labdarúgócsapata, ehhez „csupán" le kellett volna győznie a 13. forduló záró mérkőzésén a Cagliarit.


Nos, jópár helyzetükből egyet sem értékesítettek a fővárosiak, de gólt sem kaptak, így nulla nullára végződött a mérkőzés.

A még mindig sérült Francesco Totti nélkül, de a már felépült Gervinhóval kezdett a Roma, és két gyors helyzettel, ám hiába támadta Gervinho balról, Maicon jobbról Vlada Avramov állásait, a kapus kétszer is szépen védett.

Mivel ezt követően a Cagliari többnyire 10 emberrel védekezett, átlövésekkel kísérleteztek a hazaiak – kevés sikerrel. Mint kiderült azonban, nem leállt az AS, csak lendületet vett, mert ezt követően egymást követték a római helyzetek, csak éppen Kevin Strootman és Gervinho ziccert hibázott, utóbbi egy fejese a kapufán csattant, miközben a másik oldalon Morgan De Sanctis elképesztő védése kellett ahhoz, hogy ne vezessen a Cagliari.


A második félidő is két római helyzettel és két szemrevaló Avramov-védéssel indult, aztán Marco Sau fejelt tetszetős, de lesről esett gólt. Esett a színvonal és a tempó is, Garcia pedig beküldte Marco Borriellót, majd a játékvezető felültette őt a lelátóra, mert összeveszett a Cagliari edzőjével, Ivo Pulgával.

A francia mester ezt követően egy adóvevővel tartotta a kapcsolatot kispadjával, pályára vezényelte például Michael Bradleyt, de gólt nem ért el csapata, pedig a szintén csereként beállt Nicolás Burdisso első labdaérintésével betalálhatott volna, ám Avramov fogta fejesét – sokba került a döntetlen a „farkasoknak", mert nem tudták visszavenni első helyüket a Juventustól.


Egyetlen jó dolog történt csak a Romával hétfő este: mivel az első 13 forduló alatt csak három gólt kapott, új Serie A-s rekordot állított fel. Sovány vigasz...

AS ROMA–CAGLIARI 0–0

forrás: NSO