Recent comments

Friss Hírek

BL: Kontracsata

Príma taktikai csatára van kilátás Torinóban, a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.  


Az eddig két pontot gyűjtő Juventusnak égető szüksége van a győzelemre, ugyanakkor valahogy azt is meg kell akadályozniuk Antonio Conte fiainak, hogy lekontrázza őket a gyors ellentámadásban világbajnok Real Madrid.

A Zebráktól hiányozni fog a második számú csapatkapitány Giorgio Chiellini is, akit Ronaldo lekönyökölése miatt állítottak ki Madridban. Igaz, a világbajnok hátvéd idén nincs igazán formában, és inkább csak durvaságával, alattomosságával és színészkedéseivel hívta fel magára a figyelmet.

Sérülése miatt nem léphet pályára Mirko Vucsinics sem, aki remekül megérti magát Tévezzel, és a jobb oldalon játszó svájci Speedy González, Lichtsteiner is a maródiak listáján van - három stabil kezdő kiválása pedig elég nagy érvágás Conténak, még akkor is, ha a cserék sem kutyaütők.

A madridiaktól egyedül Fabio Coentrao ül majd kényszerből a lelátón; a portugálnak a Rayo elleni 3-2-es diadal alkalmával fordult alá a bokája.

Már az is egy jó kérdés, hogy milyen formációban állhat fel a két csapat. A spanyol fővárosban ugyanis alaposan meglepett minket az, hogy Ancelotti 4-3-3-ra váltott, illetve Conte elhagyta a háromvédős rendszert, és Tévezt a balszélre visszahúzva 4-5-1-ben játszatta csapatát.

Emiatt száz százalékig megjósolhatatlan, hogy most milyen trükköt vet be a két edző - abból azonban nyugodtan ki lehet indulni, hogy az odavágó óta Ancelotti ragaszkodik a három csatáros hadrendhez. A szezon elején még asszimetrikus 4-4-2-ben játszó olasz Bale felépülése és formába lendülése óta kénytelen volt a walesit is bevenni a buliba; a Tottenhamtől megszerzett támadó pedig kettesével szállítja a gólokat és a gólpasszokat is, amióta lecserélték a Barcelona elleni clásicón.


A védősor hasonlóan tiszta; a középpálya összeállításával viszont még variálhat Ancelotti, attól függően, hogy milyen játékot szeretne játszani. Például ha idegenben is szeretné többet birtokolni a labdát, és nem ragaszkodik ahhoz, hogy minél több gólt szerezzen, hanem lassítani akarja a játékot, akkor a fenti tizenegyhez nyúl.

Modric és Alonso a Real két messze legsokoldalúbb középpályása: bár a horvát ezen a szinten csak átlagos testalkattal, a baszk meg csapnivaló mobilitással bír, Khedira ezen a téren kiegészítheti őket, s így kijöhet a pozitívumuk: a labdabiztosság illetve a fenomenális játékintelligencia.

Az odavágón azonban (főleg emberhátrányban) bebizonyította a Juve, hogy a széleken verhető a királyi gárda; Giovinco és Marchisio is hatalmas ziccert hagyott ki az utolsó negyedórában, amivel döntetetlenre menthette volna a meccset. Emiatt most Conte Pogbát és Vidalt is aktívabb szerepkörben játszathatja; a francia és a chilei is fenomenális fizikai adottságokkal rendelkezik, így simán el tudom képzelni, hogy ők ketten nem visszavonulnak Pirlo mellé, hanem szorosan vigyáznak majd a Real két kreatív emberére, majd a megszerzett labdát egyből kijátsszák valamelyik szélre. Ők maguk meg lendületből továbbfutva érkezhetnek a beadásra, mint ahogy azt Pogba is tette az odavágón.

Egy biztos: a Juventusnak a győzelemre kell hajtania, hiszen már így is lemaradt a Galatasarayjal szemben - ugyanakkor ha kinyílnak az olaszok, és alkalmat adnak arra, hogy lekontrázza őket a Real, akkor már vehetik is a repülőjegyeket az Európa Liga sorsolására. Antonio Conténak így hajszálpontosan el kell találnia, mennyit kockáztasson - Ronaldóék ugyanis kegyetlenül le fognak csapni valamennyi hibájára.

forrás: hatharom.com