Recent comments

Friss Hírek

Az Inter Udinében, a Genoa Rómában tudott nyerni

Az Inter 3–0-ra nyert az Udinese vendégeként, míg a Genoa – amelyben Tőzsér Dániel a kispadon ült – a Lazio otthonában diadalmaskodott 2–0-ra a Serie A 11. fordulójában.


Az Inter-szurkolók egy jó hírt már a mérkőzés előtt kaptak, ugyanis csapatkapitányuk, Javier Zanetti először kapott helyet a fekete-kékek keretében áprilisi Achilles-ín-szakadása óta. A klub 40 éves argentin ikonját a cserék közé nevezte Walter Mazzarri vezetőedző. 

Bár az Udinesének remek volt a hazai mérlege a találkozó előtt – legutóbbi négy meccséből hármat megnyert –, az Internek pedig jó néhány neves hiányzója is volt (Diego Milito, Cristian Chivu), mégis a vendégek irányították az összecsapást.

A milánóiaknak számos lövésük volt, amelyek azonban vagy elkerülték a kaput, vagy Brkics kapus védte azokat. Az Inter-fölény aztán a félidő közepén érett góllá, amikor is két pontrúgás után kétszer is betaláltak a vendégek.

Előbb a 25. percben egy előre ívelt szabadrúgást bólintott a kapuba Palacio (0–1), majd négy perccel később Brkics kapus hibáját kihasználva egy szöglet után Ranocchia is betalált (0–2).

A két gól után a hazaiak ugyan nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak (vagy az Inter vett vissza egy kicsit), de Handanovic kapusnak így sem volt különösebb védenivalója a szünetig.

Nem így a 47. percben, amikor Di Natale lövését kellett bravúrral védenie. Ekkor veszélyesebben játszottak az udineiek, de csak addig, amíg Di Natale meg nem sérült, sőt ezt követően az Internek még egy kapufája is volt Álvarez révén.

Sajnos a végén már a milánóiak is csak a védekezésre koncentráltak, de a hosszabbításban Álvarez megadta a kegyelemdöfést (0–3), s a győzelemmel az Inter visszaszerezte a negyedik helyet a tabellán.

Udinese–Internazionale 0–3 (Palacio 25., Ranocchia 30., Álvarez 90.)

Tőzsér Dániel az idény során először volt tagja a Genoa keretének, de nem jutott szóhoz a Lazio otthonában. Az első félidőben csak Perin kapus bravúrjainak köszönhetően tartotta a döntetlent a vendégcsapat, amely azonban a szünet után kétszer is betalált. Előbb a római csapatokra specializálódott Kucka talált be (a cseh középpályás 6 góljából kettőt a Lazio, kettőt a Roma ellen szerzett a Serie A-ban), majd Gilardino értékesített egy büntetőt, kialakítva a 0–2-es végeredményt.

A másik genovai csapat nem volt ilyen sikeres vasárnap délután, ugyanis a Sampdoria hiába egyenlített tíz emberrel 1–3-ról, végül 4–3-ra kikapott a Sassuolótól. A kiscsapat története első győzelmét ünnepelhette az olasz élvonalban.

Tovább menetel a Verona. A sárga-kékek 2–1-re nyertek a Cagliari ellen, így továbbra is Európa-liga-indulást jelentő helyen áll. Az újonc első gólját Luca Toni szerezte, aki pályafutása 500. bajnoki találkozóján 225. alkalommal volt eredményes.


Lazio–Genoa 0–2 (Kucka 60., Gilardino 72. – 11-esből)

Sampdoria–Sassuolo 3–4 (Pozzi 19., Éder 65., De Silvestri 81., ill. Berardi 49., 52., 88. – a másodikat és a harmadikat 11-esből, Floro Flores 63.)

Verona–Cagliari 2–1 (Toni 8., Jankovics 57., ill. Conti 90.)

Livorno–Atalanta 1–0 (Paulinho 11.)
forrás: NSO