Recent comments

Friss Hírek

A Fiorentina legyőzte a tanácstalan Milant, a Napoli hazai pályán nyert a Catania ellen

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójában a Fiorentina visszafogott játékkal is 2–0-ra nyert az egyre nagyobb bajba kerülő AC Milan vendégeként.



A piros-feketék kicsit megtörve léptek pályára, hiszen a legutóbbi hat mérkőzésükön csak egyszer diadalmaskodtak – vereség a Juventus és a Parma otthonában, iksz az Ajax, Barcelona, Lazio hármas ellen és 1–0 az Udinese ellen –, ezzel szemben a Fiorentina bár az előző fordulóban kikapott a Napolitól, előtte a Juventus, a Pandurii és a Chievo ellen is nyert. 

A találkozót ettől függetlenül lelkesen kezdték a hazaiak, de a messziről megindított lövéseik nem voltak igazán veszélyesek, a tizenhatoson vonalát pedig szabályosan szinte egyszer sem tudták átlépni a labdával. 

A remekül kontrázó Fiorentina ki is használta a hazaiak tanácstalanságát, és a vezetést is megszerezték. A 27. percben Borja gurított le 28 méterre a kaputól egy szabadrúgást Vargasnak, aki azonnal tüzelt. A perui szélső lövése még irányt változtatott a sorfalon, és így utat talál Gabriel kapujába. 1–0 

Az első félidő második felét csak Balotelli reklamálása dobta fel egy kicsit, a Fiorentina ugyanis visszarendeződött a saját kapuja elé, a Milan pedig a középpályán passzolgatott.  

A második játékrész – ha lehet – még kevesebb izgalmat tartogatott, de a „violák" ebben a félidőben is találtak egy gólt. A 73. percben Joaquín csavart be a bal oldalról a labdát, Gabriel pedig most nagyon rosszul jött ki, és az üresen várakozó Borja elé ütötte a labdát, a spanyol középpályás pedig kegyetlenül bevágta a labdát az üresen tátongó kapu közepébe. 2–0 

A „hatékony" Fiorentina így 2–0-ra legyőzte a Milant, úgy, hogy a vendégeknek mindössze két kapura tartó lövésük volt az egész találkozón. 

Milan–Fiorentina 0–2
G: Vargas (27.), Borja (73.) 



A nápolyiak negyedóra elteltével szereztek vezetést egy nem akármilyen lövéssel: Blerim Dzemaili passza után José Callejón 17 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 1-0 

Öt perc elteltével megduplázták előnyüket a hazaiak, újabb életerős lövéssel: ezúttal egy kis szlalomozás után Lorenzo Insigne volt az előkészítő, Marek Hamsík pedig 17 méterről ugyancsak a kapu jobb oldalába. 2–0

Egy jól kijátszott támadás végén Lucas Castro ugyan szépített öt perc múlva, de az irányítás a folytatásban is a Napoli kezében maradt.
2–1

A hazaiak a statisztika szerint 70 százalékban birtokolták a meccsen a labdát, a Cataniának a gólon kívül mindössze egy lövése volt a kapura, miközben Hamsíkék körbe lövöldözték a kaput, és ugyan újabb gólt nem szereztek, megérdemelten győztek.

Napoli–Catania 2–1 (Callejón 15., Hamsík 20., ill. L. Castro 25.)


forrás: NSO