Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Ha most kezdődne a vébé, vinném Tottit

Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn újságíróknak elárulta: ha ilyen formában marad, a tavasszal mindent megtesz azért, hogy kivigye Francesco Tottit a brazíliai világbajnokságra.



„Egy hónappal a világbajnokság előtt értékeljük majd az állapotokat, de Tottiról beszélni kell, figyelembe kell venni, mert fantasztikus. Ha közel lennénk a vébéhez, és most azonnal kellene dönteni, nem lennének kétségeim: egyértelműen beválogatnám” – szögezte le az olasz szövetségi kapitány, aki már korábban is elmondta: a squadra azzurra kerete mindenki előtt nyitva áll, életkorra való tekintet nélkül.

Totti ebben a szezonban a Roma minden meccsén pályára lépett, hét bajnokin három gólt szerzett és hat gólpasszt adott.

„Nem beszéltem még vele erről, nem is szükséges nyolc hónappal a kezdés előtt. A lényeg, hogy a vébére huszonkét olyan játékossal érkezzünk, akik jó állapotban vannak. A fizikai állapot meghatározó lesz [a döntésben]” – tette hozzá Prandelli.

Az olasz kapitány mondandóját bizonyítja, hogy két év után ismét meghívót kapott a válogatottba Guiseppe Rossi. A Fiorentina 26 éves támadója hosszas térdsérüléssel bajlódott, ám ez már a múlté. 

Szintén ott van a keretben Mario Balotelli, illetve a közel egy év után visszakerülő Federico Balzaretti.

Az olasz válogatott pénteken (október 11.) Dániával játszik vb-selejtezőt Koppenhágában, majd kedden (október 15.) Örményországot fogadja Nápolyban.

A keret hétfőn találkozik.

AZ OLASZ VÁLOGATOTT KERETE
 
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (PSG)


Védők: Ignazio Abate (Milan), Davide Astori (Cagliari), Federico Balzaretti (Roma), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Lorenzo De Silvestri (Sampdoria), Manuel Pasqual (Fiorentina), Andrea Ranocchia (Inter)


Középpályások: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Sunderland), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Milan), Andrea Pirlo (Juventus), Andrea Poli (Milan), Thiago Motta (PSG), Marco Verratti (PSG)


Támadók: Mario Balotelli (Milan), Alessio Cerci (Torino), Alberto Gilardino (Genoa), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Osvaldo (Southampton), Guiseppe Rossi (Fiorentina)


forrás: NSO