Recent comments

Friss Hírek

BL: Pontot rabolt a Galatasaray Torinóból

A Juventus és a Galatasaray egy fordulatokban gazdag meccsen 2–2-es döntetlent játszott.


Az olasz Roberto Mancinit hétfőn nevezték ki Fatih Terim helyére a Galatasaraynál vezetőedzőnek, ma pedig már BL-meccsen kellett helyt állnia új csapatával, méghozzá Olaszországban, a Juventus vendégeként.

A torinóiak az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszottak, többet birtokolták a labdát, több lövésük is volt – elsősorban a két szélen veszélyeztettek és próbáltak a törökök mögé kerülni a hazaiak –, gólt azonban a vendégek szereztek.

A 36. percben Dider Drogba lépett ki a Juventus védőjétől, Leonardo Bonuccitól kapott labdával. Gianluigi Buffon a kapuból kifutva még megpróbált tisztázni, de az elefántcsontparti csatár túljutott rajta, majd az üres kapuba továbbított.

Az első félidő krónikájához tartozik, hogy a hazaiaktól Mirko Vucsinicset (Fabio Quagliarella váltotta), a vendégektől Semih Kayát kellett lecserélni (Gökhan Zan állt be) sérülés miatt.

A második félidőben az idő múlásával egyre elkeseredettebben küzdött a Juve az egyenlítésért. A torinóiak szinte minden helyzetből próbáltak tüzelni, a 70. percben már 19 kapura lövésnél tartottak, de csak hétszer találták el a kaput.

Carlos Tévez, Quagliarella és Vidal is próbálkozott becsülettel, de a Galata védelme, Fernando Muslrea kapussal az élen sokáig állta a sarat. A torinóiaknál az utolsó bő húsz percre az a Fernando Llorente is beállt a védő Bonucci helyére, aki eddig ebben a szezonban csak három tétmeccsen játszott.

A 78. percben aztán Kassai Viktor játékvezető szabálytalannak ítélte meg a tizenhatoson belül Nordin Ambrabat belépőjét Quagliarellával szemben, a büntetőt pedig Arturo Vidal értékesítette.

A meccsnek azonban még közel sem volt vége, a 87. percben Andrea Pirlo beadásából Quagliarell fejelt gólt, amire a másik oldalon szinte azonnal válaszolni tudott Umut Bulut, aki egy lecsorgó labdából volt eredményes. 

Ezzel a Galatasaray ponttal távozhatott Torinóból. 

 B-CSOPORT
Juventus (olasz)–Galatasaray (török) 2–2
Gólszerző: Vidal (80. – 11-esből), Quagliarella (87.), ill. Drogba (36.), Umut Bulut (88.)  

forrás: NSO