Recent comments

Friss Hírek

BL: Könnyedén győzött az Arsenal a Napoli ellen

Az Arsenal és a Napoli Londonban nézett farkasszemet egymással, és a parádézó Mesut Özil vezetésével a hazaiak kettő nullára győztek. 


A szokásos agresszív letámadással kezdett a Nápoly, és ez nem ízlett a hazaiaknak, sokszor percekig csak a felezővonalnál passzolgattak – a 8. percben aztán kiderült, nem tanácstalanok voltak, mint egy kisközség, hanem az alkalomra vártak, mert egy remekbe szabott ritmusváltás után Mesut Özil a jobb felsőbe lőtt a tizenhatosról. 1–0!

Alig heverték ki az olasz szurkolók a kapott gólt (Londonba körülbelül 2000-en kísérték el kedvenceiket), máris újra fejükhöz kaphattak: a nápolyi védelem romjain Özil labdát szerzett, ügyesen szolgálta ki Olivier Giroud-t, aki közelről nem hibázott. 2–0!

Ügyesen passzolgatott az Arsenal, az olaszok csak nyomozták a labdát, perceken át csordogált az „ágyúsok” tiki-takája anélkül, hogy labdába értek volna a hitüket szép lassan elvesztő, egyre fáradtabban letámadó vendégjátékosok. Az első félidőben 69 százalékban birtokolta a labdát az Arsenal... 

Jó iramú, élvezetes, lüktető játékkal folytatódott a mérkőzés a szünet után, jellemző módon a labdába alig érő Goran Pandev – Higuaín helyettese – közel nyolcezer métert futott egy óra alatt. 

A 76. percig kellett várnunk egy újabb helyzetig, ekkor Pepe Reina kapott bele fantasztikus reflexmozdulattal Laurent Koscielny közeli lövésébe. 

E-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ARSENAL (angol)–NAPOLI (olasz) 2
–0
Gólszerző: Özil (8.), Giroud (15.)

forrás: NSO