Recent comments

Friss Hírek

BL: Balotelli a 94.percben egyenlített Amszterdamban

Amszterdamban a hajrára maradt a dráma, előbb az Ajax szerzett vezetést, majd a 94. percben Mario Balotelli tizenegyesből egyenlített.


Az Ajax jól kezdte a Milan elleni meccset, ugyanis az első negyedórában jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, és két lövésig is eljutottak a hollandok. Mindkettő a bal szélről, elég éles szögből érkezett, az izlandi Kolbeinn Sigthórsson kísérletét Christian Abbiati védte, míg a dán Viktor Fischer távoli lökete elkerülte a kaput.

A hazai fölényt jól mutatja, hogy 25 perc elteltével 76 százaléban volt a labda az amszterdamiaknál. Ennek ellenére az Ajax nem igen tudott a Milan védelme mögé kerülni.

Fél óra elteltével megpróbált kijönni a sündisznóállásból a Milan, de a meccs képe ennek ellenére nem sokat változott, ugyanis még csak lövésig sem jutottak el a vendégek az első félidőben. Sőt, távoli lövésekkel ismét az Ajax veszélyeztetett, de igazi ziccert a hazaiak sem tudtak kidolgozni, így 45 perc után 0–0-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején felpörgött egy kicsit a Milan és Kévin Constant beadásából Riccardo Montolivo kis híján a vezetést is megszerezte, de nyolc méterről, középről leadott lövését védte Jasper Cillessen. (Ez volt a milan első lövése a meccsen) 

Arról azonban nem beszélhettünk, hogy a vendégek teljesen átvették volna az irányítást, ezt jelezte Sigthórsson fejese is, igaz, ez kevésbé volt veszélyes.

A 63. percben aztán jött az addig, és a folytatásban is nagyon szorosan őrzött Mario Balotelli, aki bizonyította, miért tartott tőle Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője a meccs előtt, aki Lionel Messihez hasonlította csatárt, mondván a semmiből is képes meccseket eldönteni. Nos, ezúttal a tizenhatos bal oldaláról, egy egyébként nem éppen ideáléis szögből csavart kapura, Cillessen azonban hatalmas bravúrral védett. 

Ezt a helyzetet nem véletlenül írtuk körül ennyire bőven, ugyanis nagyjából ez volt az egyetlen olyan jelent a meccsen, amiért érdemes volt megnézni a találkozót. Leaglábbis ezt hihettük egészen a 90. percig. 

Ekkor ugyanis hirtelen felpörgött a találkozó. Stefano Denswil ugyanis egy szöglet utáni fejesből az Ajaxot jutatta vezetéshez. 

A hosszabbítás perceiben azonban Van der Hoorn szabálytalansága után büntetőhöt jutott a milan, amit Mario Balotelli értékesített (nem úgy mint legutóbb a Napoli ellen). A Milan ezzel pontot mentett a 89. percig elég unalmas találkozón.

Balotelli sorozatban a harmadik gólját szerezte a 90. perc után, bő két hete a Torino ellen ugyancsak 11-esből mentett pontot a Torino ellen a 97. percben (azután a Napoli ellen is a hajrában talált be). 


H-CSOPORT, 2. FORDULÓ
AJAX (holland)–AC MILAN (olasz) 1–1
G: Denswil (90.), ill. Balotelli (94. – 11-esből) 

forrás: NSO