Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Összejött a római Lazio-Roma döntő!


Összejött a Lazio–AS Roma finálé a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében: az Internazionale ugyanis idegenben, majd odahaza is kikapott a „farkasoktól”. 

Jonathan találatával egy ideig az erősen tartalékos Inter állt továbbjutásra, de azután három gólt is lőtt a Roma, és a kései szépítés sem sokat enyhített a milánóiak fájdalmain. 

A Lazio–AS Roma döntőnek ráadásul az Örök Város ad helyszínt, nem mellesleg ez lesz az első római derbi a Coppa Italia döntőjében! 

A mérkőzésen az első helyzet a rómaiaké volt, de Alessandro Florenzi beadását levadászta a levegőből az érkezők elől Samir Handanovic – azután a nyakához kapva ápolást kért. Természetesen egy cserekapus, Luca Castellazzi is maródi a milánóiaknál, de mielőtt „Strama” kedve végképpen elment volna az edzőségtől, jelezte Handanovic, hogy folytatja. 

Ezzel mintha elfújták volna a pechszériát a csapatról, mert a kezdőbe „last minute” bekerült Jonathan találatával a 21. percben előnybe került az Inter, mégpedig egy olyan akció végén, amely után a legínyencebb futballfanatikusok is csak csettinteni tudtak. 

Nem mellesleg a gólpasszt az a Tommasso Rocchi sarkazta a brazil elé, aki szintén csak a sérülésjárvány miatt kezdett.

Hogy milyen jól járt Handanoviccal az Inter, mármint általánosságban véve és pályán maradását tekintve is, nagyon jól mutatja, hogy a szünetig két elképesztő nagy védést mutatott be, előbb Mattia Destro, majd Florenzi közeli lövésénél. 

A fordulás után Wálter Samuel megmutatta, hogy jó az öreg a háznál, különösen, ha remekül blokkol gólhelyzetben becsúszva, de az 55. percben már ő is tehetetlen volt: Erik Lamela indította remekül Mattia Destrót, aki a kivetődő kapus fölött a hálóba pörgetett. 1–1!

Nagyjából eddig tartotta magát az Inter, azután átszakadt a gát, tovalibbent a mérkőzés elején megtalált varázs: előbb egy mesés akció végén Destro, az Inter-nevelés Destro duplázott (1–2), majd Vaszilisz Toroszidisz lőtte ki a jobb felsőt alig négy védő közül (1–3).

A hajrára fordulva egy gonosz kis lövéssel Ricardo Álvarez visszacsempészte a reményt a hazaiaknak (2–3), de ezt pár ezer néző már nem láthatta, lévén egész sorok szavaztak a stadionban lábukkal a harmadik római találat után.


A végét könnyedén kihúzta a Roma, amely történetének során először találkozik majd ősi riválisával, a Lazióval az Olasz Kupa-döntőjében. 

Azt a mérkőzést május végén rendezik meg, amikor már véget ért a bajnokság. Ha hinni lehet a szerdai olasz lapoknak, akkor abban az időben Stramaccioni már nem lesz az Inter mestere.


 ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
INTERNAZIONALE–AS ROMA 2–3
Gószerző: Jonathan (21.), Álvarez (80.), ill. Destro (55., 69.), Toroszidisz (73.)

Továbbjutott: az AS Roma, 5–3-as összesítéssel.


A döntőt május 26-án rendezik, Rómában.

forrás: NSO