Recent comments

Friss Hírek

Milan: Rangadó ebédidőben


A Milan 12:30-kor lép pályára a Fiorentina otthonában a Serie-A 31. fordulójában.

A bajnokságban a Fiorentina a 4. helyen áll, 30 mérkőzésen a mérlegük 15 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség, 54 rúgott ill. 37 kapott gól, összesen 51 gyűjtött pont.

A firenzeiek előző 5 mérkőzésükből hármat megnyertek (Fiorentina-Genoa 3-2, Lazio-Fiorentina 0-2, Fiorentina-Chievo 2-1) és kétszer vereséget szenvedtek (Cagliari-Fiorentina 2-1, Bologna-Fiorentina 2-1).

A Fiorentina 15 mérkőzést játszott hazai pályán, amelyeken a mérleg 11 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 33 rúgott és 13 kapott gól, míg idegenben a szintén 15 mérkőzésből 4 győzelem, 3 döntetlen, 8 vereség valamint 21:24-es gólarány.

A hazaiak góllövőlistáját Stevan Jovetic vezeti 25 mérkőzésen 12 találattal, őt követi Luca Toni 24 meccsen 7 szerzett góllal. A harmadik legeredményesebb játékos(ok) Gonzalo Rodríguez, Adem Ljalic és Alberto Aquilani 5-5-5 találattal.

Vincenzo Montella, a Fiorentina vezetőedzője kijelölte keretét, amelyben nem szerepel sérülés miatt Rossi, Camporese, Hegazi, Mati Fernandez és El Hamdaoui neve, míg Rodriguez eltiltását tölti.

A Fiorentina kerete: Emiliano VIVIANO, NETO, Cristiano LUPATELLI – Marvin COMPPER, Manuel PASQUAL, ROMULO, Facundo RONCAGLIA, Stefan SAVIC, Nenad TOMOVIC – Alberto AQUILANI, Borja VALERO, Juan CUADRADO, Cristian LLAMA, Giulio MIGLIACCIO, David PIZARRO, Mohamed SISSOKO, Rafal WOLSKI – Stevan JOVETIC, Luca TONI, Marcelo LARRONDO, Adem LJAJIC, Federico BERNARDESCHI.

A gazzetta.it szerint a Fiorentina 4-3-3-mas felállásban fog kezdeni. A kapuban Viviano, a védelemben Roncaglia, Tomovic, Savic és Pasqual kezdhet. A középpályát Aquilani, Pizarro és Borja Valero felügyeli, a három támadó Cuadrado, Jovetic és Ljalic lesz.

A Fiorentina várható kezdőcsapata: Viviano – Roncaglia, Tomovic, Savic, Pasqual – Aquilani, Pizarro, Borja Valero – Cuadrado, Jovetic, Ljalic.

A Milan számára különösen fontos lesz a találkozó, hiszen ha a rossonerik begyűjtik a három pontot Firenzében, akkor szinte biztosra vehető a harmadik  hely megszerzése, mivel így a Fio hátránya 9 pont lenne a harmadik helyhez képest.

A rossonerik a BL-selejtezőt érő harmadik helyen állnak, 30 mérkőzésen 17 győzelemmel, 6 döntetlennel és 7 vereséggel, 53 rúgott és 32 kapott góllal összesen 57 gyűjtött ponttal. A Milan elmúlt 5 mérkőzéséből négyet megnyert (Chievo-Milan 0-1, Milan-Palermo 2-0, Genoa-Milan 0-2, Milan-Lazio 3-0) és egyszer döntetlen lett az eredmény (Inter-Milan 1-1).

Mint ismert, a Milan a Barcelona ellen búcsúzott a Bajnokok Ligája Nyolcaddöntőjéből. A katalánok 4-2-es összesítéssel bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

A Milan hazai környezetben 15 mérkőzést játszott, ezeken 11 győzelem és 4 vereség született, ehhez 27 rúgott és 12 kapott gól társul. Idegenben a mérleg 6 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség, 26:20-as gólmutató.

A rossoneri legeredményesebb játékosa Stephan El Shaarawy 29 meccsen 16 szerzett találattal, őt követi Giampaolo Pazzini, aki 22 találkozón 13-szor zörgette meg az ellenfél kapuját. A harmadik Mario Balotelli, aki  7 meccsen 7-szer volt eredményes.

Massimilano Allegri, a csapat vezetőedzője kijelölte utazó keretét. Nem áll rendelkezésre izomsérülés miatt Massimo Ambrosini, szintén sérült Nigel De Jong, míg Traoré külön edzett a csapattársaitól, így ő sem utazott Firenzébe. Bartosz Salamon és Didac Vila nincs a keretben. 

A Milan kerete: Christian ABBIATI, Marco AMELIA, GABRIEL – Ignazio ABATE, Luca ANTONINI, Daniele BONERA, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Mario YEPES, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA – Kevin-Prince BOATENG, Kevin CONSTANT, Mathieu FLAMINI, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Antonio NOCERINO – Mario BALOTELLI, BOJAN Krkic, Stephan EL SHAARAWY, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI, ROBINHO.

A gazzetta.it szerint Allegri 4-3-3-mas felállásban küldi majd pályára játékosait. A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Mexés, Zapata és De Sciglio kezdhet. A három középpályás Flamini, Montolivo és Muntari, a támadók Boateng, Balotelli és El Shaarawy lesznek.

A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Mexés, Zapata, De Sciglio – Flamini, Montolivo, Muntari – Boateng, Balotelli, El Shaarawy.

A két csapat 158 alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, ezeken 68 Milan, és 45 Fiorentina győzelem született, 43-szor döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 246 gólt, a Fiorentina 194 találatot jegyzett.
A Milan legutóbb 2011. áprilisában tudta legyőzni a Fiorentinát, akkor idegenben 2-1-re Clarence Seedorf és Pato találataival.

A két csapat már novemberben találkozott egymással, akkor a San Siróban 3-1-es Fio siker született, a gólokat Pazzini ill. Aquilani, Borja Valero és El Hamdaoui szerezte.

A találkozó játékvezetője Paolo Tagliavento lesz. A 41 éves sportember 2004. májusában debütált a Serie-A-ban, és azóta 137 első osztályú mérkőzést vezetett. A firenzeieknek 15 meccsen fújt, a mérleg 5 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség. A lombardiaiaknak 16 meccset vezetett, amelyen 7 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség született.

forrás: acmilan.hu